Wszystkie produkty

Szukaj
Koszyk

Inni kupują również

    BIO Mąka z płaskurki graham typ 1850 EKOLOGICZNA 1kg

    0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

    ✅ Ziarno płaskurki pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych;

    Zawiera w sobie wiele cennych wartości odżywczych i witamin;

    ✅ Zawiera gluten, który znacznie rzadziej wywołuje nietolerancje;

    Posiada również właściwości anty-nowotworowe;

    ✅ Zboże, które dostarczy nam możliwie największej ilości beta-karotenu, który odpowiada za odporność naszego organizmu, dobry wzrok i zdrowie oczu;

    Można używać tej mąki do wypieku chleba, bułek, herbatników, ciasteczek, makaronu oraz wiele innych;

    ✅ Mąka jest pełnoziarnista przez co walory smakowe będą nieco bardziej intensywne;

    Płaskurka jest prastarym gatunkiem pszenicy, uprawianym od wielu tysięcy lat.

    Przejdź do pełnego opisu
    16,00 zł
    szt.
    Dostępność:
    duża ilość

    Kod produktu: 361

    Czas wysyłki: 24 godziny
    Dostawa od 16,00 zł - Kurier InPost (przedpłata)

    Zapytaj o produkt
    Udostępnij

    Inni kupują również

      Opis

      BIO Mąka z płaskurki graham typ 1850 EKOLOGICZNA

      Mąka z płaskurki graham typ 1850 EKOLOGICZNA jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego  z lokalnych gospodarstw rolnych. Są to certyfikowane, ekologiczne uprawy kontrolowane i badane przez jednostki certyfikujące. Ziarno płaskurki jest to jedno z pierwszych udomowionych zbóż. W naszym sklepie oferujemy również BIO Mąkę z płaskurki typ 650 ekologiczną

      Płaskurka jest prastarym gatunkiem pszenicy, wywodzi się z ziem należących do Egiptu, Palestyny, Syrii i Mezopotamii. Płaskurka posiada płaskie kłosy, przypominające jęczmień. Ziarna są okryte łuską. Ziarna trzeba pierwsze wyłuszczyć na specjalnych maszynach. Następnie wyłuskane ziarno jest gotowe do czyszczenia i mielenia na mąkę.

      BIO Mąka z płaskurki EKOLOGICZNA - wartości

      Jakościowo jest jeszcze lepsza i zdrowsza od popularnego orkiszu. Przez to jest bardzo ciężko dostępna oraz obróbka płaskurki jest bardziej skomplikowana niż innych zbóż. Zawiera w sobie wiele cennych wartości odżywczych i witamin. Pomaga w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz wspomaga przemianę materii. Ze względu na to, że zboże to nie stanowi hybrydy i wykazuje czystość chromosomową, jest lekkostrawna, a rodzaj glutenu, który zawiera znacznie rzadziej wywołuje nietolerancje.

      Jeżeli szukamy zboża, które dostarczy nam możliwie największej ilości beta-karotenu, powinniśmy sięgnąć po produkty z płaskurki. Substancja ta odpowiada za odporność naszego organizmu, dobry wzrok i zdrowie oczu. Płaskurka dostarcza nam także mnóstwo witaminy B2. Związek ten jest niezbędny dla wielu procesów naszych komórek. Posiada również właściwości anty-nowotworowe, łagodzi migrenowe bóle głowy, leczy anemię i dodaje energii.

      BIO Mąka z płaskurki EKOLOGICZNA - do czego użyć

      Idealnie nadaje się do wypieku chleba, który dzięki niej ma lekko orzechowy smak. Można także używać tej mąki do wypieku herbatników, ciasteczek, makaronu oraz wiele innych. Mąka z płaskurki graham 1850 jest mąką ciemną, wszystkie wypieki i wyroby z tej mąki będą posiadały ciemniejszy kolor. Przez to, że mąka jest pełnoziarnista walory smakowe będą nieco bardziej intensywne.

      Cechy produktu

      Produkt ekologiczny

      Produkt ekologiczny TAK

      Produkt POLSKI

      Produkt POLSKI TAK

      Przeznaczenie

      Do pieczenia chleba Tak

      Opinie

      0.00
      Liczba ocen: 0
      Oceń i opisz

      Bestsellery