Wszystkie produkty

Szukaj
Koszyk

Otręby z płaskurki

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Otręby te są produktem przemiału ziarna płaskurki;

✅ Źródło błonnika pokarmowego, który zmniejsza uczucie łaknienia;

✅ Regulują również pracę jelit;

✅ Płaskurka jest pradawną pszenicą;

✅ Otręby te mają bardzo dużo atutów jeżeli chodzi o wartości zdrowotne;

✅ Gatunek ten jest niskokaloryczny;

✅ Otręby z płaskurki wzmacniają pracę serca oraz poprawiają koncentrację;

✅ Nie należy przesadzać z nimi na samym początku obcowania z nimi.

Przejdź do pełnego opisu
5,50 zł
Dostępność:
tymczasowo niedostępny

Kod produktu: 319

Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 16,00 zł - Kurier InPost (przedpłata)

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Inni kupują również

    Opis

    Otręby z płaskurki

    Otręby te są produktem przemiału ziarna płaskurki. Znajdziemy w nich błonnik, który jest bardzo mocno przyswajalny, co sprawia że jest to produkt, który reguluje pracę jelit, zapobiega zaparciom oraz obniża poziom cholesterolu we krwi.  Ten gatunek otrębów jest znany z bardzo korzystnego działania na organizm, bardzo często korzysta się z niego w kuchni.

    Otręby z płaskurki – właściwości

    Otręby te mają bardzo dużo atutów jeżeli chodzi o wartości zdrowotne. To źródło błonnika pokarmowego, który zmniejsza uczucie łaknienia. Dzięki temu organizm jest dłużej nasycony. Otręby warto włączyć do diety odchudzającej. Regulują również pracę jelit, zmniejszają także szanse na zachorowanie na raka jelit. Gatunek ten jest niskokaloryczny, więc będzie doskonałym składnikiem diety zakładającej redukcję. Otręby z płaskurki wzmacniają pracę serca oraz poprawiają koncentrację.

    Otręby pochodzą z płaskurki - znanej i lubianej odmiany pszenicy, która ponownie podbija serca klientów. Płaskurka jest pradawną pszenicą, która jest przez ostatnie setki lat była mniej popularna. Teraz wraca na odpowiednie jej miejsce. Otręby z płaskurki to bogate źródło błonnika i składników odżywczych, które zyskały na popularności w ostatnich latach ze względu na swoje korzystne właściwości dla zdrowia.

    Jedną z ciekawostek związanych z otrębami z płaskurki jest fakt, że są one często stosowane w przemyśle kosmetycznym do produkcji naturalnych peelingów do ciała. Mikroskopijne cząsteczki otrąb, które są nieco ostre, ale jednocześnie delikatne dla skóry, pomagają złuszczyć martwe komórki naskórka i odblokować pory, co przyczynia się do poprawy wyglądu skóry. 

    Otręby z płaskurki – do czego użyć

    Istnieje całe mnóstwo przepisów, gdzie znajdziemy zastosowanie tychże otrębów. Najczęściej jednak możemy przeczytać o nich w kontekście dodatków do jogurtów czy wypieków. Można je również dodawać do mięsa, sałatek czy warzyw. Co ważne – należy włączać je do diety stopniowo, nie należy przesadzać z nimi na samym początku obcowania z nimi.

    Cechy produktu

    Produkt POLSKI

    Produkt POLSKI TAK

    Przeznaczenie

    Do pieczenia chleba Tak

    Opinie

    0.00
    Liczba ocen: 0
    Oceń i opisz

    Bestsellery