Wszystkie produkty

Szukaj
Koszyk

Inni kupują również

    Mąka pszenna typ 750 chlebowa

    0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

    ✅ Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych;

    ✅ Mąka nie zawiera żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy;

    Mąka jest naturalna, niestandaryzowana;

    ✅ Pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce;

    ✅ Dzięki dużej zawartości glutenu gwarantuje sprężyste i dobrze wyrośnięte wypieki;

    Zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B;

    ✅ Sporo minerałów takich jak fosfor, magnez, cynk i wapń;

    Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży;

    Mąka jasna idealna do wypieków chleba i ogólnie pojętego pieczywa.

    Przejdź do pełnego opisu
    4,90 zł

    Wybierz wariant produktu:

    Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

    szt.
    Dostępność:
    duża ilość

    Kod produktu:

    Czas wysyłki: 24 godziny
    Dostawa od 16,00 zł - Kurier InPost (przedpłata)

    Zapytaj o produkt
    Udostępnij

    Inni kupują również

      Opis

      Mąka pszenna chlebowa typ 750

      Mąka pszenna chlebowa typ 750 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. W naszym młynie do żadnego produktu nie dodajemy żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy. Mąka jest w 100% naturalna, niestandaryzowana. Wykorzystywana głównie do pieczenia chleba, samodzielnie, a także w mieszance z mąką żytnią 720. W naszym sklepie znajdziesz również inne mąki

      Mąka pszenna chlebowa typ 750 - właściwości

      Mąka pszenna zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B. Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży, bowiem jest to niezbędny składnik do prawidłowego rozwoju dziecka. Dzięki dużej zawartości glutenu gwarantuje sprężyste i dobrze wyrośnięte wypieki. Mąka pszenna typ 750 zawiera więcej wartościowych substancji mineralnych niż bardziej oczyszczone rodzaje mąk o niższym typie. Jest nieco ciemniejsza niż mąka pszenna typ 500

      Mąka pszenna typ 750 zawiera sporo skrobi. Z kolei zawartość witamin z grupy B sprawia, że pozytywnie wpływa na układ nerwowy. W odróżnieniu od mąki graham nie zawiera otrąb. Średnia popiołowość sprawia jednak, że jest znakomitym składnikiem do wypieku tradycyjnego, pszennego chleba. Dzięki temu wypieki będą dobrze wyrośnięte i puszyste, a także bardziej delikatne niż produkty oparte na mące z pełnego ziarna. W mące pszennej typ 750 znajduje się także sporo minerałów takich jak fosfor, magnez, cynk i wapń. To również bardzo dobre źródło witaminy C i E, czyli składników niezbędnych dla ludzkiego organizmu. Ponadto wyroby z mąki pszennej są niskokaloryczne, zawierają niewiele tłuszczu.

      Mąka pszenna chlebowa typ 750 - do czego użyć

      Mąka pszenna typ 750 to najpopularniejsza mąka do wypieku pieczywa. Można ją stosować również jako mieszanka z mąką żytnią 720, by upiec chleb pszenno-żytni. Stanowi również dobry zagęszczacz do zup i sosów. Coraz częściej wykorzystywana jest również jako dodatek do ciasta na placki i pierogi. W naszym sklepie znajduje się do kupienia także mąka pszenna chlebowa typ 750 w wersji ekologicznej

      Najlepsza mąka do chleba

      Jedną z najlepszych mąk do wypieku chleba jest mąka pszenna typu 750, zwana również mąką chlebową. Jednak nie wszystkie mąki typu 750 są równe. Jeśli szukasz najwyższej jakości i naturalnego produktu, znajdziesz ją w Młynie Kopytowa. Mąka pszenna typu 750 to doskonały wybór dla wszystkich miłośników aromatycznego i chrupiącego chleba. Dzięki wyższej zawartości białka, który nadaje elastyczność i strukturę ciastu, Twój chleb będzie puszysty i dobrze wyrośnięty.

      Mąka chlebowa typu 750 jest również bogata w gluten, co pozwala uzyskać idealny kształt i teksturę chleba. Wybierając mąkę pszenną typu 750 prosto z Młyna Kopytowa, masz pewność, że korzystasz z produktu wysokiej jakości, który spełnia najwyższe standardy. To ważne, zwłaszcza jeśli cenisz sobie naturalność i autentyczny smak swojego chleba. Typ 750 to ciemniejsza mąka niż mąka pszenna typ 500, która jest bardziej uniwersalna. Do chleba idealną mąką jest jednak mąka pszenna typ 750 chlebowa. 

      Cechy produktu

      Produkt POLSKI

      Produkt POLSKI TAK

      Przeznaczenie

      Do pieczenia chleba Tak

      Opinie

      0.00
      Liczba ocen: 0
      Oceń i opisz

      Bestsellery