Nasza firma położona jest w małej, lecz urokliwej miejscowości Kopytowa koło Krosna, na podkarpaciu. Tereny te uznawane są za jedne z najczystszych w Polsce.

Zajmujemy się mieleniem zboża na mąkę oraz wytwarzaniem kaszy i otrąb tradycyjnymi metodami. Ponad pół wieczne doświadczenie sprawia, że jakość naszych produktów jest na najwyższym poziomie.

Historia naszej firmy sięga 1953 roku, kiedy mój dziadek Wojciech Sajdak rozpoczął budowę elektrycznego młyna w miejscowości Kopytowa.  II połowa  XX wieku to czasy, w których bardzo ograniczono wolny rynek i wszelką działalność prywatna. Z tego powodu młyn po niespełna roku mielenia zboża został upaństwowiony i włączony w struktury własnościowe PRL-u.

Nasza rodzina dołożyła wszelkich starań aby odzyskać  rodzinny interes. Dzięki temu, już w 1981 roku udało się odkupić młyn od GS Chorkówka, a już w latach 90 przeprowadzono gruntowny remont, który był początkiem długiego procesu odbudowy. Mój dziadek w 1994 roku przekazał cały interes w moje ręce. Mimo początkowych trudności związanych z kontynuacją produkcji, dzięki pomocy rodziny udało się na nowo ożywić pracę młyna.          

W 2000 roku zakupiliśmy linię technologiczną do produkcji kaszy jęczmiennej, a w kolejnych latach unowocześniliśmy, a zarazem nie zrezygnowaliśmy z tradycyjnego przemiału mąki. Chlubą naszego młyna są produkty bez żadnych polepszaczy, wybielaczy, antyzbrylaczy, a także innych dodatków, które sztucznie poprawiają jakość.

W 2014 roku otrzymaliśmy certyfikat produkcji ekologicznej, co gwarantuje dodatkowo wysoką jakość naszych wyrobów. Ziarna pozyskiwane są z bieszczadzkich gospodarstw rolnych, które również mogą pochwalić się ekologiczną uprawą. Dzięki mące z Młyna Kopytowa każdy wypiek będzie nie tylko idealny, ale także zdrowy i naturalny.

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło