Otręby pszenne EKOLOGICZNE

3,00 zł
Brutto Większe zainteresowanie - Wysyłka w 3-4 dni

Od jakiegoś czasu otręby pszenne zyskują na popularności wśród ludzi, którzy cenią sobie zdrową żywność. Otręby można łączyć jako składnik niemal każdej potrawy, niezależnie od tego, czy jest to coś słodkiego, czy może jednak o słonym smaku. Można dodawać je do niemal wszystkiego, a co za tym idzie, możemy zadbać o zdrowie, nie zmieniając swojej diety bardzo mocno.

Waga
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Kod produktu:

3

redeem
Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Otręby pszenne EKOLOGICZNE

Od jakiegoś czasu otręby pszenne zyskują na popularności wśród ludzi, którzy cenią sobie zdrową żywność. Otręby można łączyć jako składnik niemal każdej potrawy, niezależnie od tego, czy jest to coś słodkiego, czy może jednak o słonym smaku. Można dodawać je do niemal wszystkiego, a co za tym idzie, możemy zadbać o zdrowie, nie zmieniając swojej diety bardzo mocno.

Otręby pszenne – wartości zdrowotne

Otręby posiadają duże ilości błonnika. Ziarna te mają również wpływ na przyspieszanie pracy metabolizmu, skracają bowiem czas przebywania jedzenia w przewodzie pokarmowym. W otrębach znajdziemy również duże ilości witamin B.
Niewiele mówi się również o wpływie tego produktu na działanie układu nerwowego, regularne spożywanie otrębów pszennych działa pozytywnie na koncentrację czy zwalczanie stresu.

Otręby pszenne – do czego użyć

Należy pamiętać, aby otręby do diety wprowadzać stopniowo i w małej ilości, regularnie ją zwiększając. Warto dokładać je do produktów, które spożywamy, jako element tego posiłku. Możemy korzystać z nich zamiast płatków zbożowych, zamiast makaronu czy łącząc między innymi z jogurtem.

Otręby mają smak, który doskonale łączy się z całą gamą produktów, co oznacza, że możemy je jeść w taki sposób, że nie będą zakłócały one naturalnego smaku spożywanej potrawy. Otrębów można używać nawet jako panierki.

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

216 kcal

Tłuszcz:

4,25 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,6 g

Węglowodany

64,51 g

W tym cukry:

0,41 g

Błonnik:

42,8 g

Białko:

15,5 g

Sól:

0,01 g

Wyprodukowano w Polsce

3

Opis

Produkt ekologiczny
TAK

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło