BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY
✅ Pochodzi z ekologicznych upraw;
✅ Jest używany od setek lat;
✅ Ma o połowę niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru;
✅ Można nim zastąpić 1:1 cukier tradycyjny;
✅ Lekki posmak karmelowo-kokosowy;
✅ Cukier kokosowy posiada więcej wartości odżywczych niż inne naturalne substancje słodzące;
✅ Znajdziemy w nim witaminy, przeciwutleniacze, oraz m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo, czy cynk.
97
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY
Cukier kokosowy ma lekki posmak karmelowo-kokosowy. Cukier ten jest wytwarzany głównie na Indonezji i Filipnach, gdzie jest używany od setek lat. Jest on produkowany z kwiatów kokosowych, a nie z owoców jak można by się spodziewać. Proces produkcji cukru kokosowego polega na zebraniu słodkich soków kwiatów kokosowych i ich następnym odparowaniu, aż powstanie gęsta masa cukru. Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru. W naszym przypadku klient kupuje cukier ekologiczny, który pochodzi z ekologicznych upraw, na których nie używa się nawozów sztucznych, ani żadnej chemii.
BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY - właściwości
Po co właściwie kupować cukier kokosowy, zamiast zwykłego cukru białego? Już spieszymy z odpowiedzią. Cukier kokosowy posiada więcej wartości odżywczych niż inne naturalne substancje słodzące. Przede wszystkim ma mniejszy o połowę indeks glikemiczny niż cukier biały. Cukier kokosowy jest naturalną substancją słodzącą. Znajdziemy w nim witaminy, przeciwutleniacze, oraz m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo, czy cynk. Ma brązową barwę, a także ciekawy, egzotyczny zapach i smak. Można nim zastąpić 1:1 cukier tradycyjny.
Czy cukier kokosowy jest zdrowszy? Na wstępie należy zaznaczyć, że w nadmiarze każdy cukier jest szkodliwy i w wypadku cukru kokosowego nie ma wyjątku. Jest on jednak lepszą alternatywą dla osób cierpiących na cukrzycę, a którzy chcą w swojej diecie nieco słodkości. Cukier kokosowy zawiera około 80% sacharozy, reszta to glukoza i fruktoza. Różnice w składzie wynikają z odmiany i wieku drzewa, a nawet sposobu odparowywania soku. Sam cukier powstaje poprzez pozyskiwanie kwiatostanów palmy kokosowej. Następnie z łodygi wyciska się biały, słodki sok, a ten następnie odparuje, zostawiając cukier.
BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY - do czego użyć
Cukier kokosowy ma lekko karmelowy posmak, można go stosować do dań zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie sprawdza się jako dodatek do ciast, słodkich sosów, kaw i wielu innych deserów. Cukier kokosowy pasuje również do pikantnych, czy słodko-kwaśnych potraw. W naszej ofercie znajduje się kilka odmian cukru, chociażby cukier trzcinowy złocisty, erytrytol, a także ksylitol. U nas znajdziesz również wiele produktów pochodzenia kokosowego, takich jak olej kokosowy ekologiczny, wiórki kokosowe, chipsy kokosowe czy mąka kokosowa.
Zobacz także
-
Produkty z tej samej kategorii
chat Komentarze (0)Na razie nie dodano żadnej recenzji.