Cukier kokosowy EKOLOGICZNY
Cukier kokosowy EKOLOGICZNY pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych, ma lekki posmak karmelowo-kokosowy. Cukier ten jest produkowany głównie na Indonezji i Filipnach, gdzie jest używany od setek lat. Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru.
97
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Cukier kokosowy
Cukier kokosowy ma lekki posmak karmelowo-kokosowy. Cukier ten jest produkowany głównie na Indonezji i Filipnach, gdzie jest używany od setek lat. Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru.
Cukier kokosowy - wartości odżywcze
Cukier kokosowy posiada więcej wartości odżywczych niż inne naturalne substancje słodzące. Cukier kokosowy w przeciwieństwie do białego zawiera niewielkie ilości witamin i minerałów oraz 16 aminokwasów. Znajdziemy w nim witaminy, przeciwutleniacze, oraz m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo, czy cynk.
Cukier kokosowy - do czego użyć
Cukier kokosowy ma lekko karmelowy posmak, można go stosować do dań zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie sprawdza się jako dodatek do ciast, słodkich sosów, kaw i wielu innych deserów. Cukier kokosowy pasuje również do pikantnych, czy słodko-kwaśnych potraw.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Specyficzne kody
- ean13
- 5903624407826