Skrobia kukurydziana

6,00 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

Skrobię kukurydzianą otrzymuje się z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku barwy białej i neutralny zapach. Charakterystycznie "skrzypi".

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Skrobia kukurydziana

Skrobię kukurydzianą otrzymuje się z białych pręcików kukurydzy. Ma postać proszku barwy białej i neutralny zapach. Charakterystycznie "skrzypi".

Skrobia kukurydziana - do czego użyć

Skrobia to bardzo uniwersalny produkt o szerokim zastosowaniu w kuchni. Może służyć jako zagęszczacz do zup i sosów. By to zrobić, należy ją najpierw dosypać do zimnej wody, wymieszać i wlać wywar do sosu lub zupy. Skrobię dodaje się również do wypieków, by nadać im drobną teksturę i zwiększyć wilgotność.

Ma jednak również inne, nie tylko kulinarne zastosowania. Doskonale sprawdzi się do czyszczenia powierzchni z plam oleju, krwi, żywności. Można nią także czyścić garnki, patelnie, a nawet dodawać jako środek zmiękczający do prania. Co ciekawe, skrobia w połączeniu z wodą w postaci pasty sprawdza się jako środek na ukąszenia komarów i na oparzenia słoneczne (łagodzi świąd i ból).

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

351 kcal

Tłuszcz:

0 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

Węglowodany

86,8 g

W tym cukry:

0,9 g

Błonnik:

1,7 g

Białko:

0,2 g

Sól:

0,01 g

Kraj pochodzenia: Słowacja

Specyficzne kody

ean13
5903624407918

Zobacz także

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło