Migdał blanszowany

24,00 zł
Brutto

✅ Słodki posmak;

✅ Mniej podatne na rozwój bakterii i pleśni;

✅ Zawierają małe ilości niekorzystnego dla organizmu kwasu fitynowego;

✅ Mogą służyć do przygotowania domowego mleka migdałowego;

✅ Baza do przygotowania mąki migdałowej;

✅ Źródło witamin z grupy B;

✅ Zawierają potas, fosfor, magnez, żelazo oraz wapń.

Waga
Ilość
Obecnie brak na stanie

Kategorie:
Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Migdał blanszowany

To nic innego, jak migdał pozbawiony zewnętrznej skórki. Głównymi zaletami migdałów poddanych procedurze blanszowania są: słodszy smak, jasny kolor oraz mniejsza podatność na rozwój bakterii i grzybów. Blanszowanie migdałów polega na zanurzaniu ich w wodzie podgrzanej do temperatury 85-100 stopni Celsjusza, a następnie zdzieraniu zewnętrznych łupin poprzez poddawaniu orzechów działaniu gorącego powietrza i schładzaniu ich do temperatury pokojowej. W naszym sklepie mamy również zwykły migdał cały, a także płatki migdałowe. Dodatkowo oferujemy mąkę migdałową

Migdał blanszowany – właściwości 

Migdały poddane procesowi blanszowania tylko nieznacznie różnią się zawartością składników odżywczych od migdałów ze skórką. Pozbawione jej migdały zawierają mniejszą ilość błonnika, jednak w przeciwieństwie do migdałów nieblanszowanych, odznaczają się bardzo niewielką obecnością kwasu fitynowego, który znany jest głównie jako składnik hamujący wchłanianie żelaza, cynku, wapnia, magnezu i miedzi. 

Dodatkowo migdał blanszowany zawiera witaminy z grupy B, a także witaminę C, A, E, D i K. To nie wszystko. Jedząc migdały blanszowane, wzbogacasz swój organizm o magnez, potas, żelazo czy wapń. Są one również znakomitym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych. Dzięki spożyciu migdałów można obniżyć ilość złego cholesterolu, a także uzupełnić niedobory witaminy E. To tzw. witamina młodości, działa jako przeciwutleniacz, chroniąc skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i opóźniając procesy starzenia się skóry.

Migdał blanszowany - do czego użyć

W kuchni migdały blanszowane są zdecydowanie częściej wykorzystywane niż migdały ze skórką. Mogą być stosowane jako dodatek do wielu przepisów, a w szczególności sprawdzą się jako składnik słodkich wypieków. Świetnym pomysłem jest dodanie ich do jogurtu, sałatki czy owsianki. Blanszowane migdały mogą zostać również wykorzystane do produkcji domowego mleka migdałowego i mąki migdałowej, z której powstają m.in. znane francuskie makaroniki! Sprawdź również inne orzechy na stronie, oferujemy bardzo szeroki wybór tego typu produktów.

Specyficzne kody

EAN13
5904261039098

Zobacz także

Migdał cały

Cena 23,00 zł

✅ Zaliczają się do najzdrowszych orzechów na świecie;

✅ Źródło białka;

✅ Są bogatym źródłem wielu witamin takich tak witamina E,...

Mąka migdałowa

Cena 24,00 zł

✅ Mąka ta jest lekkim, białym proszkiem z słodkim posmakiem;

✅ Zachowuje ona wszystkie cechy samych migdałów, które są bogatym źródłem...

Orzechy Makadamia

Cena 31,00 zł

✅ Charakteryzują się kremowym smakiem;

✅ Orzechy Makadamia są okrągłe i mają bardzo twardą łupinę;

✅ Pochodzą z owocu dużego,...

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło