Drożdże suche instant
✅ Drożdże suszone są silniejsze od drożdży świeżych;
✅ Jedyne 7-9g drożdży potrzebne jest aby spulchnić 1kg mąki;
✅ Drożdże piekarskie to po zakwasie najstarszy środek spulchniający towarzyszący nam w kuchni;
✅ Drożdże zachowają świeżość na dłużej;
✅ Drożdży używa się w celu spulchnienia wypieku;
✅ Niepotrzebne jest przygotowywanie zaczynu.
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Drożdże piekarnicze suche instant
Drożdże piekarnicze suszone instant są idealne do przygotowania ciasta drożdżowego, pizzy, bułek, chleba oraz innych wypieków. Drożdże suszone są silniejsze od drożdży świeżych. Jedyne 7-9g drożdży potrzebne jest aby spulchnić 1kg mąki. Plusem drożdży suszonych jest także ich przechowywanie. Drożdże świeże nie są tak odporne na różne warunki w kuchni jak suche instant. Sprawdź również nasze inne przyprawy.
Drożdże piekarnicze suche instant - właściwości
Drożdże piekarskie to po zakwasie najstarszy środek spulchniający towarzyszący nam w kuchni. Drożdże suszone stanowią zamiennik drożdży świeżych. Są o wiele wygodniejsze w wykorzystaniu w kuchni. Stanowią też świetną alternatywę dla pieczenia chleba na zakwasie, ponieważ przyspieszają proces fermentacji. Dzięki temu można oszczędzić czas wyrastania ciasta. W naszym sklepie znajdziesz również idealną mąkę na pizzę, a także akcesoria potrzebne do wypieku pizzy.
W odróżnieniu od drożdży świeżych, niepotrzebne jest przygotowywanie zaczynu. Dzięki temu wypieki są prostsze i szybsze, a nie tracą na smaku czy właściwościach. W naszym sklepie sprzedajemy opakowania 250 gram. Dzięki opakowaniu doy-pack ze struną możesz być pewny, że drożdże zachowają świeżość na dłużej, a Ty zachowasz więcej pieniędzy w swoim portfelu, kupując większe opakowanie niż w sklepach.
Drożdże piekarnicze suche instant - do czego użyć
Drożdży używa się w celu spulchnienia wypieku. Powiedzenie "rośnie jak na drożdżach" nie wzięło się znikąd. W wielu wyrobach drożdże są niezbędne, by wypiek się udał. Suche drożdże najczęściej miesza się z suchymi składnikami, np. mąką, a dopiero później dolewa się do nich wodę lub mleko. Warto wówczas wykorzystać podgrzaną wodę do około 45 stopni Celsjusza. Warto znać również drożdżowy przelicznik - 25 gram drożdży świeżych odpowiada 7 gramom drożdży instant.
Zobacz także
-
Produkty z tej samej kategorii
chat Komentarze (0)Na razie nie dodano żadnej recenzji.