• Nowy

Kwas l-askorbinowy, witamina C

39,00 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

Znany powszechnie jako witamina C

✅ Pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego

Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu

Zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, zębów, skóry, chrząstki, dziąseł

Zwiększa przyswajanie żelaza

Wspiera proces gojenia ran

Wspiera organizm w przypadku znużenia i zmęczenia

Reguluje ciśnienie tętnicze

Przydatna przy tworzeniu kosmetyków na bazie domowej receptury

Pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym

Polecamy spożywać w połączeniu z wodą, sokiem, zieloną herbatą bądź dodawać do niektórych dań

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Kwas l-askorbinowy

Jest związkiem występującym naturalnie w wielu produktach spożywczych, takich jak pomarańcze, czerwona i zielona papryka oraz kiwi. Dostępny jest również w postaci suplementu. Przedrostek “l” oznacza budowę chemiczną oraz właściwości tej substancji. Kwas L-askorbinowy, znany powszechnie jako witamina C pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, zębów, skóry, chrząstki, dziąseł.

Kwas l-askorbinowy - właściwości

Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego. Spożywanie witaminy C wspiera organizm w przypadku znużenia i zmęczenia, a także pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Zwiększa przyswajanie żelaza. Witamina C może być również bardzo przydatna przy tworzeniu kosmetyków na bazie domowej receptury-kremów, serum, maseczek. Wspiera proces gojenia ran. Uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych krwinek, Poprawia stan chrząstek stawowych. Likwiduje bakterie odpowiedzialne za powstawanie próchnicy. Reguluje ciśnienie tętnicze. Hamuje utlenianie “złego”cholesterolu LDL zmniejszając zmiany miażdżycowe. Wzmacnia dziąsła i zęby. Bierze udział w syntezie neuroprzekaźników, poprawiając pracę mózgu.

Kwas l-askorbinowy - jak użyć

Najlepiej cały rok, a szczególnie w okresie zimowym. Kwas L-askorbinowy polecamy spożywać w połączeniu z wodą, sokiem, zieloną herbatą bądź dodawać do niektórych dań. Zalecana dawka dzienna to 1 łyżeczka. Nadaje przyjemnego, kwaskowego smaku podobnie jak sok z cytryny, więc idealnie sprawdzi się w herbacie. Pamiętajmy, żeby nie dodawać witaminy C do gorących napojów i dań, aby uniknąć utlenienia. Do odmierzania dziennej dawki polecamy, podobnie jak w przypadku młodego jęczmienia, używać plastikowej bądź drewnianej łyżeczki. Witamina C bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie nie pozostawiając białego osadu na dnie. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.



Specyficzne kody

EAN13
5904261039678

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło