Suszone jagody goji
Suszone jagody goji zwane inaczej "rubinami" pochodzą z Dalekiego Wschodu. Rosną na terenach Chin i Mongolii, a następnie są suszone i pod taką postacią są najpopularniejsze. Zaliczają się do superfoods.
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Suszone jagody goji
Suszone jagody goji zwane inaczej "rubinami" pochodzą z Dalekiego Wschodu. Rosną na terenach Chin i Mongolii, a następnie są suszone i pod taką postacią są najpopularniejsze. Zaliczają się do superfoods.
Jagody Goji - wartości zdrowotne
Jagody goji uważa się za jedne z najzdrowszych owoców na świecie. Zawierają wiele składników odżywczych. Między innymi witaminy i aminokwasy, z których aż 8 nie jest produkowanych przez ludzki organizm. Jagody goji są bogatym źródłem wapnia, żelaza, selenu czy cynku. Udowodniono również, że suszone jagody goji dobrze wpływają na wzrok. Ciekawostką jest to, że jagody goji zawierają 50 razy więcej witaminy C od pomarańczy. Dzięki temu za pomocą nawet niewielkiej ilości jagód goji jesteśmy w stanie zapewnić sobie zdrową dawkę witamin na cały dzień, co wzmocni naszą odporność.
Jagody goji - do czego użyć
Suszone jagody goji mogą być dodatkiem do wszelakich rodzajów smoothie bowl, musli, owsianek. Ponadto suszone jagody goji można zjadać na surowo, a także zaparzać z nich herbatę.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
327 kcal |
Tłuszcz: |
1,20 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
Węglowodany |
65,1 g |
W tym cukry: |
46,1 g |
Błonnik: |
2 g |
Białko: |
13,9 g |
Sól: |
0,28 g |
Kraj pochodzenia: Chiny
Specyficzne kody
- ean13
- 5903624407376