Mąka orkiszowa jasna typ 650 EKOLOGICZNA
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Nasz orkisz to odmiana Schwabenkorn w wersji ekologicznej pochodzącej z nieopryskanych, certyfikowanych upraw.
15
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka orkiszowa jasna typ 650 EKOLOGICZNA
Mąka orkiszowa jasna typ 650 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Nasz orkisz to odmiana Schwabenkorn w wersji ekologicznej pochodzącej z nieopryskanych, certyfikowanych upraw.
Mąka orkiszowa - wartości zdrowotne
Orkisz to starożytna odmiana pszenicy zapomniana na stulecia. Obecnie znowu wraca na należne jej miejsce dzięki swoim właściwościom. Nasz orkisz to odmiana Schwabenkorn. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka orkiszowa należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu mąk. Ponadto z samego orkiszu wychodzi znacznie mniej mąki niż z innych ziaren. Zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z mąki orkiszowej znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości.
Mąka orkiszowa - do czego użyć
Absolutnie do wszystkiego! Mąka orkiszowa jest w stanie zastąpić mąkę pszenną w każdym wypieku, nadając jej nieco innego smaku, a także zdecydowanie lepszych wartości odżywczych.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
334 kcal |
Tłuszcz: |
2,26 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,51 g |
Węglowodany |
62,47 g |
W tym cukry: |
3,04 g |
Błonnik: |
5,93 g |
Białko: |
12,89 g |
Sól: |
0,01 g |
Wyprodukowano w Polsce
Opis
- Produkt ekologiczny
- TAK
Specyficzne kody
- ean13
- 5901549936148