Mąka ryżowa
Mąka ryżowa jest wytwarzana poprzez zmielenie białego ryżu. Jest jedną z popularniejszych mąk bezglutenowych.
18
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka ryżowa
Mąka ryżowa jest wytwarzana poprzez zmielenie białego ryżu. Jest jedną z popularniejszych mąk bezglutenowych.
Mąka ryżowa - wartości zdrowotne
Dodatkowo mąka ryżowa posiada bardzo dobre właściwości prozdrowotne. Pomagają w walce z wysokim poziomem cholesterolu oraz zaparciami, ze względu na obecny w mące ryżowej błonnik. Jest to również dobre źródło witamin z grupy B oraz magnezu, żelaza i cynku.
Mąka ryżowa - do czego użyć
Mąki ryżowej można użyć do zagęszczania zup i sosów. Dodatkowo idealnie nadaje się do panierowania ryb i mięs. Nadaje się też do zrobienia naleśników czy racuchów. Można jej używać też do deserów. Szerokie zastosowanie mąki ryżowej sprawiło, że stała się jedną z najbardziej popularnych mąk bezglutenowych. Mąka ryżowa jest używana w kuchni azjatyckiej i to z niej robi się papier ryżowy, makaron ryżowy czy lekkie pieczywo.
Mąka bezglutenowa.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
349 kcal |
Tłuszcz: |
0,7 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,15 g |
Węglowodany |
76,9 g |
W tym cukry: |
2 g |
Błonnik: |
2,3 g |
Białko: |
7,6 g |
Sól: |
0,01 g |
Wyprodukowano w Polsce
Opis
- Produkt bezglutenowy
- TAK
Specyficzne kody
- ean13
- 5903624407017