Mąka ryżowa

7,00 zł
Brutto Większe zainteresowanie - Wysyłka w 3-4 dni

Mąka ryżowa jest wytwarzana poprzez zmielenie białego ryżu. Jest jedną z popularniejszych mąk bezglutenowych.

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Kod produktu:

78

redeem
Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Mąka ryżowa

Mąka ryżowa jest wytwarzana poprzez zmielenie białego ryżu. Jest jedną z popularniejszych mąk bezglutenowych.

Mąka ryżowa - wartości zdrowotne

Dodatkowo mąka ryżowa posiada bardzo dobre właściwości prozdrowotne. Pomagają w walce z wysokim poziomem cholesterolu oraz zaparciami, ze względu na obecny w mące ryżowej błonnik. Jest to również dobre źródło witamin z grupy B oraz  magnezu, żelaza i cynku.

Mąka ryżowa - do czego użyć

Mąki ryżowej można użyć do zagęszczania zup i sosów. Dodatkowo idealnie nadaje się do panierowania ryb i mięs. Nadaje się też do zrobienia naleśników czy racuchów. Można jej używać też do deserów. Szerokie zastosowanie mąki ryżowej sprawiło, że stała się jedną z najbardziej popularnych mąk bezglutenowych.  Mąka ryżowa jest używana w kuchni azjatyckiej i to z niej robi się papier ryżowy, makaron ryżowy czy lekkie pieczywo. 

Mąka bezglutenowa.

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

349 kcal

Tłuszcz:

0,7 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,15 g

Węglowodany

76,9 g

W tym cukry:

2 g

Błonnik:

2,3 g

Białko:

7,6 g

Sól:

0,01 g

Wyprodukowano w Polsce

78

Opis

Produkt bezglutenowy
TAK

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło