Mąka z płaskurki graham typ 1850
Mąka z płaskurki graham typ 1850 jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Ziarno to jest jeszcze starsze niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
9
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka z płaskurki graham typ 1850
Mąka z płaskurki graham typ 1850 jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Ziarno to jest jeszcze starsze niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
Mąka z płaskurki - wartości zdrowotne
Jakościowo jest jeszcze lepsza i zdrowsza od popularnego orkiszu. Przez to jest bardzo ciężko dostępna oraz obróbka płaskurki jest bardziej skomplikowana niż innych zbóż. Zawiera w sobie wiele cennych wartości odżywczych i witamin. Pomaga w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz wspomaga przemianę materii.
Mąka z płaskurki - do czego użyć
Idealnie nadaje się do wypieku chleba, który dzięki niej ma lekko orzechowy smak. Można także używać tej mąki do wypieku herbatników, ciasteczek, makaronu oraz wiele innych.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
334 kcal |
Tłuszcz: |
2,89 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,54 g |
Węglowodany |
68,7 g |
W tym cukry: |
7,12 g |
Błonnik: |
12,9 g |
Białko: |
14,42g |
Sól: |
0,01 g |
Wyprodukowano w Polsce
Specyficzne kody
- ean13
- 5901549936872