Mąka z płaskurki typ 650
Mąka z płaskurki typ 650 jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Jest to starszy rodzaj zboża niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
50
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka z płaskurki typ 650
Mąka z płaskurki typ 650 jest wytwarzana z ziarna płaskurki pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Jest to starszy rodzaj zboża niż orkisz. Mąka z płaskurki była bardzo popularna w czasach Cesarstwa Rzymskiego.
Mąka z płaskurki - wartości zdrowotne
Jakościowo jest jeszcze lepsza i zdrowsza od popularnego orkiszu. Przez to jest bardzo ciężko dostępna oraz obróbka płaskurki jest bardziej skomplikowana niż innych zbóż. Zawiera w sobie wiele cennych wartości odżywczych i witamin.
Mąka z płaskurki - do czego użyć
Idealnie nadaje się do wypieku chleba, który dzięki niej ma lekko orzechowy smak. Można także używać tej mąki do wypieku herbatników, ciasteczek, makaronu oraz wiele innych. Pomaga w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz wspomaga przemianę materii.
Wyprodukowano w Polsce