Mąka z tapioki
Mąka z tapioki jest wytwarzana ze skrobi, która jest pozyskiwana z bulw manioku. Mąka z tapioki jest biała oraz lekka. Osoby ograniczające podaż białka pokarmowego szczególnie często z niej korzystają. Jest doskonałym zagęstnikiem - przez brak charakterystycznego zapachu i smaku jest używana w zupach, deserach, puddingach, naleśnikach, czy wypiekach. Najpopularniejszy chleb w Brazylii jest wypiekany właśnie na bazie mąki z tapioki.
20
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka z tapioki
Mąka z tapioki jest wytwarzana ze skrobi, która jest pozyskiwana z bulw manioku. Mąka z tapioki jest biała oraz lekka. Osoby ograniczające podaż białka pokarmowego szczególnie często z niej korzystają. Jest doskonałym zagęstnikiem - przez brak charakterystycznego zapachu i smaku jest używana w zupach, deserach, puddingach, naleśnikach, czy wypiekach. Najpopularniejszy chleb w Brazylii jest wypiekany właśnie na bazie mąki z tapioki.
Mąka z tapioki - wartości odżywcze
Tapioka nie zawiera cholesterolu, ani glutenu. Właściwości odżwycze tapioki od dawna doceniają mieszkańcy Ameryki Południowej. Jest lekkostrawna oraz pożywna. Stanowi dobre źródło węglowodanów oraz cukrów niezbędnych do prawidłowej pracy mózgu. Tapioka jest cennym źródłem witamin i minerałów - zawiera witaminy z grupy B, oraz witaminę C, i PP. Minerały obecne w tapioce, to między innymi cynk, fosfor, potas, wapń, żelazo, fosfor, czy magnez.
Mąka z tapioki - do czego użyć
Mąkę z tapioki używa się do zagęszczania sosów i zup. Delikatne perełki z tapioki są przydatne również w pieczeniu ciast, produkcji deserów, czy jako element sałatki. Wiele osób może sobie nie zdawać sprawy, że tapioka jest używana w popularnej herbacie Bubble Tea. Kuleczki na dole tego napoju to właśnie tapioka.
Mąka bezglutenowa.
Opis
- Produkt bezglutenowy
- TAK
Specyficzne kody
- ean13
- 5903624407338