Mąka migdałowa

19,50 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

Mąka migdałowa powstaje przez drobne zmielenie migdałów. Mąka ta jest lekkim, białym proszkiem z słodkim posmakiem. Zachowuje ona wszystkie cechy samych migdałów, które są bogatym źródłem  jednonasyconych i wielonasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika, białka, minerałów i witamin. Jest stosowana do wypieków ciast, naleśników, racuchów, czy gofrów, ale również jako spód do pizzy.

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Kod produktu:

22

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa powstaje przez drobne zmielenie migdałów. Mąka ta jest lekkim, białym proszkiem z słodkim posmakiem. Zachowuje ona wszystkie cechy samych migdałów, które są bogatym źródłem  jednonasyconych i wielonasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika, białka, minerałów i witamin. Jest stosowana do wypieków ciast, naleśników, racuchów, czy gofrów, ale również jako spód do pizzy.

Mąka migdałowa - wartości odżywcze

Mąka migdałowa zawiera stosunkowo mało węglowodanów, wobec czego może być stosowana przez osoby będące na diecie ketogenicznej. Jest doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, oraz białka. Mąka migdałowa zmniejsza stężenie cholesterolu we krwi, oraz ma działania antyoksydacyjne -  chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Jest niezwykle bogata w magnez, żelazo i wapń.

Mąka migdałowa - do czego użyć

Mąkę migdałową można z powodzeniem stosować jako zagęszczacz do zup, czy sosów. Bardzo dobrze sprawuje się również w deserach, gdzie gwarantuje przyjemny orzechowy posmak i aromat. Można ją także wykorzystywać w mięsnych, czy rybnych masach do klopsów lub kotletów, a nawet do przygotowania panierki.
Mąka bezglutenowa.

22

Opis

Produkt bezglutenowy
TAK

Specyficzne kody

ean13
5903624407314

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło