Mąka kokosowa
Mąka wytwarzana ze zmielonego miąższu kokosa. Wytłoki miąższu, który pochodzi z wnętrza orzecha kokosowego, przechodzą proces mielenia, dzięki czemu otrzymujemy gotową mąkę.
16
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka kokosowa
Mąka wytwarzana ze zmielonego miąższu kokosa. Wytłoki miąższu, który pochodzi z wnętrza orzecha kokosowego, przechodzą proces mielenia, dzięki czemu otrzymujemy gotową mąkę.
Mąka kokosowa - wartości zdrowotne
Mąka kokosowa stała się w ostatnich latach popularnym produktem dzięki temu, że jest bezglutenowa. To nie jedyna zaleta tego produktu. Sama mąka posiada więcej błonnika niż otręby (2 razy więcej!) czy od mąki pszennej (aż 10 razy więcej!). Spożywanie mąki kokosowej przyspieszy także metabolizm. Człowiek często nie jest w stanie zjeść wystarczającą ilość błonnika. Pomoże mu w tym dodawanie mąki kokosowej do wypieków, a nawet zjadanie jej "na surowo" to znaczy jako dodatek do chociażby owsianki.
Mąka kokosowa - do czego użyć
Charakteryzuje się kokosowym smakiem oraz słodkim zapachem. Można ją stosować do wypieków podobnie jak innych mąk zbożowych lub jako dodatek do koktajli czy płatków śniadaniowych. Warto dodać mąkę kokosową do wypieku, aby uzyskać kokosowy zapach i smak.
Mąka bezglutenowa.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
324 kcal |
Tłuszcz: |
12 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
10,8 g |
Węglowodany |
15 g |
W tym cukry: |
0 g |
Błonnik: |
40 g |
Białko: |
19,1 g |
Sól: |
0 g |
Wyprodukowano w Polsce
Opis
- Produkt bezglutenowy
- TAK
Specyficzne kody
- ean13
- 5901549936285