Mąka kukurydziana

3,90 zł
Brutto Większe zainteresowanie - Wysyłka w 3-4 dni

Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej.

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Kod produktu:

76

redeem
Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Mąka kukurydziana

Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, przez co potrawy do których została dodana ta mąka również będą zmieniały barwę na żółtą. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej.

Mąka kukurydziana - wartości zdrowotne

Jest to mąka bezglutenowa, dlatego jest idealna dla osób chorujących na celiakię oraz tych którzy mają nietolerancję glutenu. Mąka kukurydziana zawiera w sobie cenne białko, błonnik, witaminy B1, B6. Dodatkowo jest źródłem składników mineralnych takich jak żelazo, magnez czy cynk. Mąka kukurydziana posiana naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które warunkują barwę mąki i chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Czym się jeszcze wyróżnia? Obniża poziom cholesterolu we krwi dzięki wysokiej zawartości błonnika. Reguluje aktywności enzymów. Dzięki zawartości cynku wspomaga układ odpornościowy.

Mąka kukurydziana - do czego użyć

Mąkę kukurydzianą można wykorzystać przede wszystkim do wypieków pieczywa. Ponadto nie ma przeszkód, by ten rodzaj mąki wykorzystać do produkcji makaronów, herbatników, ciast oraz tortilli.

Mąka bezglutenowa.

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

347 kcal

Tłuszcz:

3 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,28 g

Węglowodany

70,5 g

W tym cukry:

2,2 g

Błonnik:

7,5 g

Białko:

5,9 g

Sól:

0,005 g

Wyprodukowano w Polsce

76

Opis

Produkt bezglutenowy
TAK

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło