

Mąka jaglana jest otrzymywana po zmieleniu kaszy jaglanej. Charakteryzuje się słodko-gorzkim posmakiem i lekko orzechowym zapachem. Mąka lekkostrawna, posiadająca bardzo dobre wartości odżywcze. Idealna do wypieku ciast, ciasteczek, naleśników, pieczywa i placków.
13
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka jaglana jest otrzymywana po zmieleniu kaszy jaglanej. Charakteryzuje się słodko-gorzkim posmakiem i lekko orzechowym zapachem. Mąka lekkostrawna, posiadająca bardzo dobre wartości odżywcze. Idealna do wypieku ciast, ciasteczek, naleśników, pieczywa i placków.
Mąka jaglana uważana jest obecnie za jedną z najlepszych mąk dostępnych na rynku. Taki tytuł zawdzięcza dzięki temu, że jest bezglutenowa oraz niealergizująca. Mąka ta zawiera tryptofan. Co to oznacza? Dzięki takiemu składnikowi dostarczamy organizmowi składnik odpowiedzialny za dobry humor. Ponadto relaksuje nasze ciało oraz polepsza sen. Brzmi świetnie? Na tym zalety mąki jaglanej się nie kończą. Mąka jest bogata w białko, krzem, żelazo i magnez. Dzięki takiej diecie wzmocnisz swoje paznokcie i włosy.
Można jej użyć do wypieków naleśników, ciast, pieczywa, ale także zagęścić zupę, bowiem mąka jaglana nie zostawia grudek.
Mąka bezglutenowa.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
384 kcal |
Tłuszcz: |
3,6 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
Węglowodany |
72,8 g |
W tym cukry: |
0 g |
Błonnik: |
5,9 g |
Białko: |
12,1 g |
Sól: |
0,08 g |
Wyprodukowano w Polsce