Mąka orkiszowa graham typ 1850
Mąka orkiszowa 1850 graham jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Nasz orkisz to odmiana Schwabenkorn.
7
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka orkiszowa graham typ 1850
Mąka orkiszowa 1850 graham jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych. Nasz orkisz to odmiana Schwabenkorn.
Mąka orkiszowa - wartości zdrowotne
Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Dzięki mniejszej obróbce, mąka orkiszowa typu 1850 zawiera więcej skarbów orkiszu. Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z mąki orkiszowej znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości.
Mąka orkiszowa graham - do czego użyć
Mąka orkiszowa ciemna jest idealna do wypieków bułek typu graham oraz chleba.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
315 kcal |
Tłuszcz: |
2,31 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,49 g |
Węglowodany |
56,31 g |
W tym cukry: |
3,06 g |
Błonnik: |
8,16 g |
Białko: |
12,52 g |
Sól: |
0,01 g |
Wyprodukowano w Polsce
Specyficzne kody
- ean13
- 5901549936155