Mąka pszenna typ 500

4,50 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

✅ Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych

✅ Mąka nie zawiera żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy

Mąka jest naturalna, niestandaryzowana

✅ Pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce.

Zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B.

Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży

Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast.

Jest to doskonała podstawa do zrobienia białego pieczywa, makaronów, omletów, klusek i kopytek.

Mąka pszenna typ 500 to najbardziej uniwersalna mąka

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Kod produktu:

2

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Mąka pszenna typ 500

Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Jest to najpopularniejsza mąka w Polsce. W naszym młynie do żadnego produktu nie dodajemy żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy. Mąka jest naturalna, niestandaryzowana. Dlatego w zależności od partii ziarna barwa mąki, wartości odżywcze, zawartość glutenu czy wchłanialność wody może się troszkę od siebie różnić. Istnieje wiele typów mąk, które różnią się od siebie stopniem zmielenia i oczyszczenia ziarna. Im niższy jest typ mąki tym jest ona jaśniejsza. Typy mąki to nic innego, jak sposób na opisanie zawartości „popiołu” w mące. Nie chodzi jednak o tradycyjny popiół. Tą nazwą określa się substancje mineralne, które przedostają się do mąki w procesie mielenia ziarna. Mąka pszenna typ 500 posiada około 0,5g różnych soli mineralnych na 1kg mąki. Sama pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce.

Mąka pszenna typ 500 - wartości

Mąka pszenna zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B. Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży, jest to niezbędny składnik do prawidłowego rozwoju dziecka. 

Mąka pszenna typ 500 - do czego użyć

Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast. Mąka ta jest idealna zarówno do dań słonych jak i słodkich wypieków. Jest to doskonała podstawa do zrobienia białego pieczywa, makaronów, omletów, klusek i kopytek. Mąka pszenna typ 500 to najbardziej uniwersalna mąka, można użyć jej do każdego dania z użyciem mąki w swojej kuchni

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

342 kcal

Tłuszcz:

1,2 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,3 g

Węglowodany

73 g

W tym cukry:

0,2 g

Błonnik:

2,7 g

Białko:

10 g

Sól:

0,01 g

Wyprodukowano w Polsce

2

Specyficzne kody

ean13
5901549936094

Zobacz także

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło