Mąka pszenna typ 500
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
2
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka pszenna typ 500
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Jest najpopularniejszą mąką.
Mąka pszenna - wartości zdrowotne
Mąka pszenna typ 500 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka pszenna jest najpopularniejszą mąką w Polsce, a typ 500 jej podstawą. Mąka, która nada się idealnie do delikatniejszych wypieków. Typ 500 oznacza, że jest najdokładniej obrobiona.
Mąka pszenna - do czego użyć
Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
364 kcal |
Tłuszcz: |
1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
76 g |
W tym cukry: |
0,3 g |
Błonnik: |
2,7 g |
Białko: |
10 g |
Sól: |
0,01 g |
Wyprodukowano w Polsce
Specyficzne kody
- ean13
- 5901549936094