Mąka pszenna typ 750 chlebowa

4,50 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

✅ Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych

✅ Mąka nie zawiera żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy

Mąka jest naturalna, niestandaryzowana

✅ Pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce.

Zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B.

Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży

Mąka jasna idealna do wypieków chleba i ogólnie pojętego pieczywa

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Kod produktu:

3

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Mąka pszenna chlebowa typ 750

Mąka pszenna chlebowa typ 750 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. W naszym młynie do żadnego produktu nie dodajemy żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy. Mąka jest naturalna, niestandaryzowana. Dlatego w zależności od partii ziarna barwa mąki, wartości odżywcze, zawartość glutenu czy wchłanialność wody może się troszkę od siebie różnić. Istnieje wiele typów mąk, które różnią się od siebie stopniem zmielenia i oczyszczenia ziarna. Im niższy jest typ mąki tym jest ona jaśniejsza. Typy mąki to nic innego, jak sposób na opisanie zawartości „popiołu” w mące. Nie chodzi jednak o tradycyjny popiół. Tą nazwą określa się substancje mineralne, które przedostają się do mąki w procesie mielenia ziarna. Mąka pszenna chlebowa typ 750 posiada około 0,75g różnych soli mineralnych na 1kg mąki. Im wyższy typ mąki tym więcej jest różnych minerałów, wartości odżywcze mają większą wartość. Sama pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce.

Mąka pszenna chlebowa  typ 750 - wartości

Mąka pszenna zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B. Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży, jest to niezbędny składnik do prawidłowego rozwoju dziecka. Dzięki dużej zawartości glutenu gwarantuje sprężyste i dobrze wyrośnięte wypieki. Mąka pszenna typ 750 zawiera więcej wartościowych substancji mineralnych niż bardziej oczyszczone rodzaje mąk o niższym typie.

Mąka pszenna chlebowa  typ 750 - do czego użyć

Mąka jasna, jak sama nazwa wskazuje jest idealna do wypieku chleba. Mąka pszenna typ 750 to najpopularniejsza mąka do wypieku pieczywa.

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

343 kcal

Tłuszcz:

1,7 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,4 g

Węglowodany

68 g

W tym cukry:

0,5 g

Błonnik:

2,9 g

Białko:

12 g

Sól:

0,01 g

Wyprodukowano w Polsce

3

Specyficzne kody

ean13
5901549936223

Zobacz także

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło