Mąka pszenna graham typ 1850

4,50 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

✅ Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych

✅ Mąka nie zawiera żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy

Mąka jest naturalna, niestandaryzowana

✅ Pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce.

Zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B.

Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży

Mąka ciemna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników,

Jest to doskonała podstawa do zrobienia ciemnego pieczywa, makaronów, omletów, klusek i kopytek.

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Kod produktu:

8

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Mąka pszenna graham typ 1850

Mąka pszenna 1850 graham jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych.

Wiele osób może zastanawiać się, skąd taka dziwna nazwa w przypadku tej odmiany mąki, wyjaśnienie jest jednak proste. Twórcą jej był pastor Sylvester Graham, który miał być przeciwnikiem wysoko przetworzonej mąki, zamiast tego chciał stworzyć produkt tworzony w sposób prosty, co miało dać efekt w postaci zdrowej mąki. 

Mąka graham - wartości

Produkty stworzone przy użyciu tejże odmiany mają bardzo niską wartość energetyczną, mają także wysoką zawartość białka. To sprawia, że produkty stworzone przy użyciu tej mąki są zdrowe, niskokaloryczne i smaczne. 

Mąka ta działa pozytywnie na układ nerwowy, to wszystko za sprawą witaminy B. W tej odmianie znajdziemy również witaminy C oraz E, które z kolei wspomagają walkę z przedwczesnym starzeniem oraz wzmacniają naczynia krwionośne. 

Mąka graham– do czego użyć

Najpopularniejszym produktem stworzonym przy użyciu tej mąki są bułki „grahamki”, znajdziemy je w każdej piekarni. To właśnie bowiem do wypieków pieczywa używa się najczęściej tej mąki, sprawiają one, że końcowy produkt jest smaczny, pachnący i zwyczajnie bardzo zdrowy. Pieczywo stworzone przy użyciu tej odmiany bardzo często zalecane jest dla osób przechodzących na diety.

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

327 kcal

Tłuszcz:

2,3 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,47 g

Węglowodany

59,3 g

W tym cukry:

0,5 g

Błonnik:

7,6 g

Białko:

12 g

Sól:

0,01 g

Wyprodukowano w Polsce

8

Specyficzne kody

ean13
5901549936216

Zobacz także

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło