Mąka żytnia razowa typ 2000

3,50 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

Mąka żytnia razowa typ 2000 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Kod produktu:

2

redeem
Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Mąka żytnia razowa typ 2000 

Mąka żytnia razowa typ 2000 jasna jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z bieszczadzkich gospodarstw rolnych. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy).

Mąka żytnia - wartości zdrowotne 

Mąka żytnia razowa, jak nazwa wskazuje, powstaje przez jednorazowe zmielenie ziarna. Zawiera sporo otrąb, dzięki temu jest najzdrowszym typem mąki. Ma wyrazistszy smak od innych mąk, z tego powodu potrzebuje nieco więcej wody.

Mąka żytnia - do czego użyć

Mąka ciemna idealna do wypieku chleba pełnoziarnistego, mieszanego i żytniego. Często także ludzie wykorzystują tę mąkę do tworzenia zakwasu na żur. 

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

321 kcal

Tłuszcz:

2,2 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,8 g

Węglowodany

74 g

W tym cukry:

2,9 g

Błonnik:

9,5 g

Białko:

7,9 g

Sól:

0,01 g

Wyprodukowano w Polsce

2
718 Przedmioty

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło