Mąka pszenna typ 650 bułkowa
Mąka pszenna jak sama nazwa wskazuje jest pozyskiwana z pszenicy. Wykorzystuje się ją do niemal wszystkiego, odmianę typu 650 najczęściej używa się do jednego celu – jest nim wyrób wszelakiego pieczywa. Jest to mąka zdrowa i naturalna, dzięki czemu otrzymujemy produkt, który sam w sobie jest gotowy do tworzenia pieczywa, które będzie zachęcało smakiem oraz zapachem.
3
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Mąka pszenna typ 650 bułkowa
Mąka pszenna jak sama nazwa wskazuje jest pozyskiwana z pszenicy. Wykorzystuje się ją do niemal wszystkiego, odmianę typu 650 najczęściej używa się do jednego celu – jest nim wyrób wszelakiego pieczywa. Jest to mąka zdrowa i naturalna, dzięki czemu otrzymujemy produkt, który sam w sobie jest gotowy do tworzenia pieczywa, które będzie zachęcało smakiem oraz zapachem.
Mąka pszenna – wartości zdrowotne
Odmiana ta jest bogata w węglowodany, zaspokaja więc zapotrzebowanie kaloryczne organizmu, jednocześnie zapewniając spore ilości błonnika, witamin B, C, D oraz E. Ma w sobie również fosfor, potas czy wapń. Ziarno zawiera gluten.
Mąka pszenna – do czego użyć
Mąki tej używa się do wyrobu wszelakiego pieczywa. Bułki czy chleby bardzo często powstają przy użyciu tej odmiany. Produkt, który powstanie jest zdrowy, smaczny oraz bardzo ładnie pachnie. Jest to bardzo często używana odmiana mąki.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
364 kcal |
Tłuszcz: |
1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
76 g |
W tym cukry: |
0,3 g |
Błonnik: |
2,7 g |
Białko: |
10 g |
Sól: |
0,01 g |
Wyprodukowano w Polsce
Specyficzne kody
- ean13
- 5901549936087