• Nowy

Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA

47,00 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

Pochodzi z certyfikowanej, ekologicznej i kontrolowanej pasieki na Podkarpaciu.

To pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną z gruczołów ślinowych pszczół

Pyłek dodatkowo wzbogacony jest przez pszczoły miodem oraz enzymami trawiennymi i kwasami organicznymi

Wartość pierzgi do celów spożywczych, profilaktycznych i leczniczych jest znacznie wyższa niż pyłku ze względu na bogatszy skład

Pierzga posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające, odnawia tkankę wątrobową

Polecana jest w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej, braku łaknienia, w stanach wyczerpania, zmęczenia, w chorobach układu nerwowego

Jest niezwykle skuteczna w walce z przerostem gruczołu krokowego

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA - pochodzi z certyfikowanej, ekologicznej i kontrolowanej pasieki na Podkarpaciu. Pierzga to nic innego jak pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną z gruczołów ślinowych pszczół złożony w komórkach plastra pszczelego, poddany fermentacji mlekowej w warunkach beztlenowych w środowisku gniazda pszczelego. Zachodzące w komórkach procesy fermentacji mlekowej pyłku wywołanej przez pałeczki Lactobacillus sprawiają, że w tej postaci staje się on łatwiej przyswajalny.

Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA - właściwości

W trakcie fermentacji białka pyłku ulegają rozpadowi do peptydów i aminokwasów. Wzrasta zawartość cukrów prostych, powstają także znaczne ilości kwasu mlekowego, dzięki któremu produkt zabezpieczony jest przed zepsuciem. Pyłek, podczas umieszczenia go w komórkach plastra, dodatkowo wzbogacony jest przez pszczoły miodem oraz enzymami trawiennymi i kwasami organicznymi zawartymi w wydzielinie gruczołów ślinowych. Wartość pierzgi do celów spożywczych, profilaktycznych i leczniczych jest znacznie wyższa niż pyłku ze względu na bogatszy skład, proces konserwacji oraz łatwą przyswajalność. Pierzga posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające, odnawia tkankę wątrobową. Polecana jest w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej, braku łaknienia, w stanach wyczerpania, zmęczenia, w chorobach układu nerwowego. Bardzo dobre efekty daje stosowanie pierzgi w schorzeniach wieku starczego, łuszczycy oraz zaburzeniach wzroku. Jest niezwykle skuteczna w walce z przerostem gruczołu krokowego, systematyczne zażywanie zapobiega lub łagodzi skutki choroby.

Zawiera witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K, H.

Makroelementy: P, S, Cl, K, Ca, Na.

Mikroelementy: Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si.

Enzymy: inwertaza, katalaza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktaza i inne.

Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA - jak użyć

Zwykła profilaktyczna dawka pierzgi wynosi 10-20g dziennie spożywana na raz albo podzielona na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30g dla osoby dorosłej.

Kurację należy rozpocząć od małych ilości, aby przyzwyczaić organizm.

Pierzga może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować kilku granulek i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).

Opis

Produkt ekologiczny
TAK

Specyficzne kody

EAN13
5904261039586

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło