Fasola Jaś Karłowy

17,00 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

✅ Nerkowaty, spłaszczony kształt, jednolite ubarwienie, a w smaku jest lekko słodkawa;

✅ Posiada wiele właściwości odżywczych;

✅ Europie znana jest od czasów wypraw Krzysztofa Kolumba;

✅ Zawiera wapń, magnez, potas, żelazo, fosfor i cynk;

✅ Biała fasola ma niski indeks glikemiczny;

✅ Spożywanie białej fasoli zwiększa odporność;

✅ Wspomaga pracę układu pokarmowego;

✅ Fasola biała wykorzystywana jest w wielu polskich, tradycyjnych daniach;

✅ Wspomaga pracę układu pokarmowego, poprawia pracę układu krążenia.

Waga
Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Fasola „Jaś Karłowy” 

Kolejna odmiana fasoli białej. Ma nerkowaty, spłaszczony kształt, jednolite ubarwienie, a w smaku jest lekko słodkawa. Fasola to bardzo dobre źródło białka roślinnego - ma więcej białka niż chociażby mięso, dlatego jest podstawą diety wegańskiej lub wegetariańskiej. "Piękny Jaś" to odmiana, która jest doceniana przez delikatny, słodkawy smak oraz wysoką zawartość magnezu. W naszym sklepie ze zdrową żywnością znajduje się kilka rodzajów fasoli, takich jak fasola "Piękny Jaś" tyczkowy.

Fasola „Jaś Karłowy” - właściwości

Fasola jest bardzo dobry źródłem białka roślinnego, posiada więcej białka niż mięso, dlatego jest polecana dla osób stosujących dietę wegańska i wegetariańską. Znajdziemy z niej również dużo błonnika i witamin z grupy B. Zawiera także wapń, magnez, potas, żelazo, fosfor i cynk. Jest bogata również w nienasycone kwasy tłuszczowe. 

Biała fasola ma niski indeks glikemiczny, z tego względu w medycynie ludowej przygotowywano z niej lek przeciwko cukrzycy. Posiada również magnez i wapń, które wzmacniają zęby i kości. Duża zawartość błonnika sprawia za to, że organizm czuje się nasycony, a także jest oczyszczony ze szkodliwych substancji i regulujący pasaż jelitowy. Spożywanie białej fasoli zwiększa odporność, poprawia metabolizm, wspomaga pracę układu pokarmowego, poprawia pracę układu krążenia, a także wiele innych. Z tego względu warto włączyć fasolę białą do codziennej diety. 

Fasola „Jaś Karłowy” - do czego użyć

Fasolę przed ugotowaniem powinno moczyć w wodzie ok. 8h, najlepiej zalać wodą wieczorem i rano ugotować do miękkości. 

Fasola biała wykorzystywana jest w wielu polskich, tradycyjnych daniach. Można przygotować z niej wegański smalec, zupę fasolową, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do gulaszu czy jako główny składnik pasztetu wegetariańskiego. Można także ją dodawać do sałatek, a nawet można z niej stworzyć pastę. Zastosowań białej fasoli jest wiele. Pomysłowy kucharz potrafi przygotować nawet deser, wykorzystując fasolę.

Specyficzne kody

EAN13
5904261039357

Zobacz także

Fasola biała

Cena 12,00 zł

✅ Drobna fasola biała;

✅ Posiada wiele właściwości odżywczych;

✅ Europie znana jest od czasów wypraw Krzysztofa Kolumba;

✅...

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło