Fasola Piękny Jaś tyczkowy
Fasola biała „Piękny Jaś” tyczkowy
Jest to najbardziej popularna odmiana fasoli białej. Ma nerkowaty, spłaszczony kształt, jednolite ubarwienie, każda fasola jest duża w porównaniu do innych odmian, a w smaku jest lekko słodkawa
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Fasola biała „Piękny Jaś” tyczkowy
Jest to najbardziej popularna odmiana fasoli białej. Ma nerkowaty, spłaszczony kształt, jednolite ubarwienie, a w smaku jest lekko słodkawa.
Fasola biała „Piękny Jaś” tyczkowy- właściwości zdrowotne:
Fasola jest bardzo dobry źródłem białka roślinnego, posiada więcej białka niż mięso, dlatego jest polecana dla osób stosujących dietę wegańska i wegetariańską. Znajdziemy z niej również dużo błonnika i witamin z grupy B. Zawiera także wapń, magnez, potas, żelazo, fosfor i cynk. Jest bogata również w nienasycone kwasy tłuszczowe.
Fasola „Piękny Jaś” tyczkowy - do czego użyć?
Fasolę przed ugotowaniem powinno moczyć w wodzie ok. 8h, najlepiej zalać wodą wieczorem i rano ugotować do miękkości.
Fasola biała wykorzystywana jest w wielu polskich, tradycyjnych daniach. Można przygotować z niej wegański smalec, zupę fasolową, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do gulaszu czy jako główny składnik pasztetu wegetariańskiego.
Specyficzne kody
- EAN13
- 5904261039340