Olej z zarodków rzepaku EKOLOGICZNY 250ml

17,00 zł
Brutto Wysyłka w 24 godziny

Olej z zarodków rzepaku EKOLOGICZNY to najwyższej jakości ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii.
Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych.
Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej o wyjątkowych właściwościach.

Ilość
Dostępne w magazynie

Kategorie:
Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 100,00 zł i uzyskaj 2.00% obniżki cen na kolejne zakupy.

Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!

Olej z zarodków rzepaku EKOLOGICZNY najwyższej jakości ekologiczny olej rzepakowy tłoczony na zimno przy użyciu innowacyjnych technologii.
Wytłoczony z zarodków nasion rzepaku pochodzących z upraw ekologicznych.
Tłoczenie z najcenniejszych części nasion pozwala uzyskać olej o wyjątkowych właściwościach.

Idealny do sałatek, olej uniwersalny o lekko orzechowym smaku, bogaty w kwasy tłuszczowe Omega-3 idealnie nadaje się do codziennego stosowania w kuchni. Doskonały zarówno do potraw na zimno, jak i na ciepło. Polecany szczególnie do sałatek, surówek, sosów, dressingów, majonezów, past kanapkowych, past serowych, kasz, ziemniaków, ale może być również stosowany do gotowania, smażenia i pieczenia.

Innowacyjna metoda produkcji oleju z zarodków nasion rze­paku polega na powierzchniowej obróbce nasion rzepaku pozwa­lającej na wyodrębnienie ze środka nasionka najwartościowszych elementów liścieni i korzonka zarodkowego, i tym samym eli­minacji łuski, która zawiera dużo różnych niekorzystnych sub­stancji mających bardzo negatywny wpływ na parametry jako­ściowe tłoczonego oleju. Ta innowacyjna metoda ma wpływ na poprawę cech sensorycznych tłoczonego oleju: barwy, smaku i zapachu, które teraz są wyjątkowo delikatne. Poza tym taki olej ma mniejszą gęstość, wyższą stabilność oksydatywną oraz niższy stopień hydrolizy i utleniania lipidów. Ma to ogromny wpływ na jego trwałość. Badania stwierdzają bowiem mniejszą zawartość niepełnych mono i diacylogliceroli. Zastosowana metoda produkcji całkowicie eliminuje z ziarna i oleju rzepakowego szereg nieko­rzystnych związków, łącznie z tak obecnie krytykowanymi wielo­pierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi. Równocześnie oleje zachowują wszystkie prozdrowotne substancje, np. polifenole, tokoferole, skwalen i karotenoidy.

Nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło