Płatki jaglane
Płatki jaglane powstają poprzez zgniecenie ziaren prosa. Cechują się chrupką strukturą. Idealnie nadają się do spożywania z mlekiem, w postaci jaglanki, z jogurtem czy z ulubionymi owocami.
75
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Płatki jaglane
Płatki jaglane powstają poprzez zgniecenie ziaren prosa. Cechują się chrupką strukturą. Idealnie nadają się do spożywania z mlekiem, w postaci jaglanki, z jogurtem czy z ulubionymi owocami.
Płatki jaglane - wartości zdrowotne
Płatki jaglane powstają z prosa i dzięki temu nie zawierają glutenu. Dzięki ich właściwościom można cieszyć się korzystnym wpływem na układ nerwowy (poprawa koncentracji, zmniejszenie zmęczenia czy bezsenności) czy układ pokarmowy (pomagają w przypadku zaparć). Oprócz dużej ilości witaminy B, która wspiera, znajdziemy w nich także witaminę E, która przeciwdziała starzeniu.
Płatki jaglane - do czego użyć
Płatki jaglane sprawdzą się doskonale na śniadanie w postaci jaglanki z mlekiem lub wodą. Stanowią również świetny dodatek do jogurtu. Mogą być zdrowym zamiennikiem panierki do mięs i ryb. Idealnie nadadzą się jako baza do zdrowych batoników.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Wartość energetyczna: |
346 kcal |
Tłuszcz: |
2,9 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
Węglowodany |
71,6 g |
W tym cukry: |
0,1 g |
Błonnik: |
3,2 g |
Białko: |
10,5 g |
Sól: |
0,01 g |
Wyprodukowano w Polsce
Specyficzne kody
- ean13
- 5901549936957