Morwa biała
Morwa jest to niewielkie drzewo, którego owoce wyglądają podobnie jak maliny, lecz są białe i bardziej podłużne. Roślina ta pochodzi z Azji. Produkt ten jest bardzo ciekawy w smaku oraz ma właściwości zdrowotne. Ma wiele zastosowań w kuchni, a w dodatku jest bardzo zdrowa.
Program rabatowy dla stałych klientów: od 2-8% taniej za regularne zakupy!
Morwa biała
Morwa jest to niewielkie drzewa, którego owoce wyglądają podobnie jak maliny, lecz są białe i bardziej podłużne. Roślina ta pochodzi z Azji. Produkt ten jest bardzo ciekawy w smaku oraz ma właściwości zdrowotne.
Morwa biała - wartości zdrowotne
Morwa biała jest naturalnym sposobem do kontrolowania glikemii. Powinni ją używać osoby chorujące na cukrzycę typu 2. Badania dowodzą, że zawarty w morwie białej alkaloid pomaga w kontrolowaniu glikemii. Produkt ten pomaga również w walce z miażdżycą. Zawarte w tych małych owocach cyjanidyny ochraniają śródbłonek mózgu, przez co hamuje się rozwój choroby Alzheimera. Morwa biała posiada także właściwości antyrakowe.
Morwa biała - do czego użyć
Owoce morwy białej są idealnym dodatkiem do owsianki, jogurtu czy smoothie. Można je stosować do różnego rodzaju wypieków oraz tworzyć z nich świetne nalewki. Morwę można jeść także na surowo i potraktować ją jako bardzo zdrową przekąskę.