Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Mąka z pestek dyni 1kg

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Mąka z dyni gwarantuje bardzo dużą ilość białka;

✅ Znajdziemy w niej również dużą ilość minerałów, witamin oraz kwasów tłuszczowych;

✅ W konsystencji przypomina raczej mąkę z migdałów;

✅ Szczególnie się ją poleca ludziom aktywnym fizycznie;

✅ W mące z dyni znajdziemy także cenne kwasy tłuszczowe - linolowy i oleinowy;

✅ Wpływa zbawiennie na pracę układu immunologicznego;

✅ Produkt naturalnie nie zawierający glutenu;

✅ Mąka z dyni jest stosowana do wielu dietetycznych słodyczy, przykładowo batoników;

✅ Jest bardzo zrównoważona, dostarcza do organizmu błonnik, cenne tłuszcze, białko i witaminy.

UWAGA: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.

Przejdź do pełnego opisu
19,50 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 265

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Mąka z pestek dyni

Pestki dyni od dawna są uważane za źródło zdrowych tłuszczów i antyoksydantów. Warto wiedzieć, że sama mąka to w pewnym sensie produkt uboczny powstający po wytłoczeniu oleju. Następnie wyciśnięte pestki dyni przerabia się na mąkę, drobno je mieląc. Mąka z dyni gwarantuje bardzo dużą ilość białka, dzięki czemu jest dobrą alternatywą dla produktów pochodzenia zwierzęcego. Znajdziemy w niej również dużą ilość minerałów, witamin oraz kwasów tłuszczowych. Jest delikatnie zielona. W naszej ofercie znajdziesz również pestki dyni z Polski. Sprawdź również inne mąki niezawierające naturalnie glutenu.

Mąka z dyni - właściwości

Ten rodzaj mąki jest nietypowy - przede wszystkim na delikatnie zielonkawy kolor, a w konsystencji przypomina raczej mąkę z migdałów lub innych orzechów niż mąki zbożowe. Mąka z dyni jest skarbnicą białka. Szczególnie się ją poleca ludziom aktywnym fizycznie, ale jej walory odżywcze przydadzą się każdemu. Mąka z dyni gwarantuje nam magnez i żelazo, dzięki czemu czujemy się pełni energii. Większość ludzi cierpi na niedobór kwasu foliowego, a mąka z dyni daje nam go mnóstwo.

W mące z dyni znajdziemy także cenne kwasy tłuszczowe - linolowy i oleinowy. Linolowy jest jednym z rodzajów nienasyconych kwasów omega-6, używa się go w profilaktyce leczenia chorób takich jak nowotwory, otyłość, cukrzyca czy choroby układu krążenia. Ponadto wpływa zbawiennie na pracę układu immunologicznego, jest także polecany dla osób aktywnych fizycznie. Mąka z dyni to ciekawy produkt dla osób na diecie wegańskiej - przez dużą ilość białka może być substytutem produktów pochodzenia zwierzęcego. Jest to również produkt, który nie zawiera naturalnie glutenu. W porównaniu do zwykłych mąk zbożowych, mąka z pestek dyni jest bardzo zrównoważona, dostarcza do organizmu błonnik, cenne tłuszcze, białko i witaminy.

Mąka z dyni - do czego użyć

Mąka z dyni jest stosowana do wielu dietetycznych słodyczy, przykładowo batoników. Do tego można z niej  robić panierkę do warzyw, czy mięsa, oraz dodawać do koktajli, czy past do chleba. Jako że nie zawiera glutenu, raczej trudno z niej upiec chleb czy klasyczne bułki, co najwyżej można ją zmieszać z mąkami zbożowymi. Z kolei w przepisach na ciasta kruche dyniowa mąka poradzi sobie bez zarzutu.

UWAGA: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.

Cechy produktu

Produkt POLSKI

Produkt POLSKI TAK

Przeznaczenie

Na obiad Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery