Wszystkie produkty

Szukaj
Koszyk
Filtry
Podkategorie i filtry
Filtry

w kategorii: Mąki bez glutenu

Podkategorie
Wróć do: Mąki
  • Mąki bez glutenu

Wybrane Filtry

Wyczyść
Cena
Zastosowanie
1
5
1
2
3
8
6
Produkt POLSKI
6
Nowość
0
12
Szukaj

Mąki bez glutenu

Mąka bez glutenu

Mąka bez glutenu to alternatywa dla tradycyjnej mąki. Idealna dla osób, które chcą ograniczyć ten składnik w swojej diecie. Produkty naturalnie nie zawierające w sobie glutenu stają się coraz bardziej popularne i łatwo dostępne, a mąka nie jest wyjątkiem. Mąka może być wyprodukowana z różnych surowców, takich jak ryż, kukurydza, gryka, amarantus, ciecierzyca, czy quinoa.

UWAGA: Produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.

Filtry
Podkategorie i filtry
Filtry

w kategorii: Mąki bez glutenu

Podkategorie
Wróć do: Mąki
  • Mąki bez glutenu

Wybrane Filtry

Wyczyść
Cena
Zastosowanie
1
5
1
2
3
8
6
Produkt POLSKI
6
Nowość
0
12
Produkty: 12
Filtry
Podkategorie i filtry
Filtry

w kategorii: Mąki bez glutenu

Podkategorie
Wróć do: Mąki
  • Mąki bez glutenu

Wybrane Filtry

Wyczyść
Cena
Zastosowanie
1
5
1
2
3
8
6
Produkt POLSKI
6
Nowość
0
12
Produkty: 12
Sortowanie: Domyślne Domyślne Nazwa produktu: od A do Z Nazwa produktu: od Z do A Cena: od najniższej Cena: od najwyższej
14,00 zł
9,50 zł
28,00 zł
10,00 zł
8,90 zł
24,00 zł
9,50 zł
10,00 zł
12,00 zł
15,00 zł
8,00 zł
10,50 zł

Jaka to jest mąka bez glutenu?

Mąka bez glutenu to rodzaj mąki, który nie zawiera białka występującego w pszenicy, jęczmieniu i żytniej. Dlatego tego typu mąka jest idealna dla tych, którzy unikają glutenu w swojej diecie ze względów zdrowotnych lub osobistych. Mąka bez glutenu to nie tylko zdrowy wybór, ale także doskonały sposób na urozmaicenie diety i odkrycie nowych smaków. 

Mąka bez glutenu - właściwości, rodzaje

Mąka bez glutenu ma wiele właściwości, które sprawiają, że jest cennym składnikiem w kuchni. Po pierwsze, jest to bogate źródło błonnika, który pomaga w utrzymaniu zdrowia przewodu pokarmowego i regulacji poziomu cukru we krwi. Po drugie, tego typu mąka jest bogata w składniki mineralne, takie jak żelazo, magnez i cynk, które są niezbędne dla naszego organizmu.

Istnieją różne rodzaje mąki naturalnie nie posiadającej glutenu, takie jak: mąka ryżowamąka kukurydzianamąka jaglanamąka z ciecierzycy, mąka owsianamąka kokosowa i wiele innych. Każdy rodzaj mąki bez glutenu ma unikalny smak i właściwości kulinarne, co czyni go idealnym do różnych potraw.