Mąka pszenna typ 750 chlebowa
✅ Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych;
✅ Mąka nie zawiera żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy;
✅ Mąka jest naturalna, niestandaryzowana;
✅ Pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce;
✅ Dzięki dużej zawartości glutenu gwarantuje sprężyste i dobrze wyrośnięte wypieki;
✅ Zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B;
✅ Sporo minerałów takich jak fosfor, magnez, cynk i wapń;
✅ Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży;
✅ Mąka jasna idealna do wypieków chleba i ogólnie pojętego pieczywa.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu:
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Administratorem danych osobowych jest Młyn Kopytowa. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Mąka pszenna chlebowa typ 750
Mąka pszenna chlebowa typ 750 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. W naszym młynie do żadnego produktu nie dodajemy żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy. Mąka jest w 100% naturalna, niestandaryzowana. Wykorzystywana głównie do pieczenia chleba, samodzielnie, a także w mieszance z mąką żytnią 720. W naszym sklepie znajdziesz również inne mąki.
Mąka pszenna chlebowa typ 750 - właściwości
Mąka pszenna zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B. Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży, bowiem jest to niezbędny składnik do prawidłowego rozwoju dziecka. Dzięki dużej zawartości glutenu gwarantuje sprężyste i dobrze wyrośnięte wypieki. Mąka pszenna typ 750 zawiera więcej wartościowych substancji mineralnych niż bardziej oczyszczone rodzaje mąk o niższym typie. Jest nieco ciemniejsza niż mąka pszenna typ 500.
Mąka pszenna typ 750 zawiera sporo skrobi. Z kolei zawartość witamin z grupy B sprawia, że pozytywnie wpływa na układ nerwowy. W odróżnieniu od mąki graham nie zawiera otrąb. Średnia popiołowość sprawia jednak, że jest znakomitym składnikiem do wypieku tradycyjnego, pszennego chleba. Dzięki temu wypieki będą dobrze wyrośnięte i puszyste, a także bardziej delikatne niż produkty oparte na mące z pełnego ziarna. W mące pszennej typ 750 znajduje się także sporo minerałów takich jak fosfor, magnez, cynk i wapń. To również bardzo dobre źródło witaminy C i E, czyli składników niezbędnych dla ludzkiego organizmu. Ponadto wyroby z mąki pszennej są niskokaloryczne, zawierają niewiele tłuszczu.
Mąka pszenna chlebowa typ 750 - do czego użyć
Mąka pszenna typ 750 to najpopularniejsza mąka do wypieku pieczywa. Można ją stosować również jako mieszanka z mąką żytnią 720, by upiec chleb pszenno-żytni. Stanowi również dobry zagęszczacz do zup i sosów. Coraz częściej wykorzystywana jest również jako dodatek do ciasta na placki i pierogi. W naszym sklepie znajduje się do kupienia także mąka pszenna chlebowa typ 750 w wersji ekologicznej.
Najlepsza mąka do chleba
Jedną z najlepszych mąk do wypieku chleba jest mąka pszenna typu 750, zwana również mąką chlebową. Jednak nie wszystkie mąki typu 750 są równe. Jeśli szukasz najwyższej jakości i naturalnego produktu, znajdziesz ją w Młynie Kopytowa. Mąka pszenna typu 750 to doskonały wybór dla wszystkich miłośników aromatycznego i chrupiącego chleba. Dzięki wyższej zawartości białka, który nadaje elastyczność i strukturę ciastu, Twój chleb będzie puszysty i dobrze wyrośnięty.
Mąka chlebowa typu 750 jest również bogata w gluten, co pozwala uzyskać idealny kształt i teksturę chleba. Wybierając mąkę pszenną typu 750 prosto z Młyna Kopytowa, masz pewność, że korzystasz z produktu wysokiej jakości, który spełnia najwyższe standardy. To ważne, zwłaszcza jeśli cenisz sobie naturalność i autentyczny smak swojego chleba. Typ 750 to ciemniejsza mąka niż mąka pszenna typ 500, która jest bardziej uniwersalna. Do chleba idealną mąką jest jednak mąka pszenna typ 750 chlebowa.
Cechy produktu
Produkt POLSKI
Przeznaczenie
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.