BIO Mąka pszenna typ 750 chlebowa EKOLOGICZNA
✅ Ziarno pochodzi z ekologicznych upraw, bez nawozów sztucznych i oprysków chemicznych;
✅ Jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z ekologicznych, lokalnych gospodarstw rolnych;
✅ Mąka nie zawiera żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy;
✅ Mąka jest naturalna, niestandaryzowana;
✅ Pszenica jest najpopularniejszym ziarnem, które uprawia się w Polsce;
✅ Zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B;
✅ Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży;
✅ Mąka jasna idealna do wypieków chleba i ogólnie pojętego pieczywa.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu:
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Administratorem danych osobowych jest Młyn Kopytowa. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
BIO Mąka pszenna chlebowa typ 750 EKOLOGICZNA
BIO Mąka pszenna chlebowa typ 750 EKOLOGICZNA jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pszenicy pozyskanego z lokalnych gospodarstw rolnych. Gospodarstwa posiadają certyfikat ekologiczny. Uprawa pszenicy jest kontrolowana i badana przez jednostkę certyfikującą. Dzięki temu mamy pewność, że pszenica nie jest uprawiana na nawozach sztucznych oraz opryskach chemicznych. W naszym młynie do żadnego produktu nie dodajemy żadnych dodatków, polepszaczy czy wybielaczy. Mąka jest naturalna, niestandaryzowana. Wykorzystywana głównie do pieczenia chleba. W naszym sklepie znajdziesz również inne mąki ekologiczne.
BIO Mąka pszenna chlebowa typ 750 EKOLOGICZNA - właściwości
Mąka pszenna zawiera w sobie przede wszystkim węglowodany, białko oraz witaminy z grupy B. Posiada kwas foliowy, który jest istotny dla kobiet w ciąży, bowiem jest to niezbędny składnik do prawidłowego rozwoju dziecka. Dzięki dużej zawartości glutenu gwarantuje sprężyste i dobrze wyrośnięte wypieki. Mąka pszenna typ 750 zawiera więcej wartościowych substancji mineralnych niż bardziej oczyszczone rodzaje mąk o niższym typie. Jest nieco ciemniejsza niż mąka pszenna typ 500.
Mąka pszenna typ 750 zawiera sporo skrobi. Z kolei zawartość witamin z grupy B sprawia, że pozytywnie wpływa na układ nerwowy. W odróżnieniu od mąki graham nie zawiera otrąb. Średnia popiołowość sprawia jednak, że jest znakomitym składnikiem do wypieku tradycyjnego, pszennego chleba. Dzięki temu wypieki będą dobrze wyrośnięte i puszyste, a także bardziej delikatne niż produkty oparte na mące z pełnego ziarna.
BIO Mąka pszenna chlebowa typ 750 EKOLOGICZNA - do czego użyć
Mąka pszenna typ 750 to najpopularniejsza mąka do wypieku pieczywa. Można ją stosować również jako mieszanka z mąką żytnią 720, by upiec chleb pszenno-żytni. Stanowi również dobry zagęszczacz do zup i sosów. Coraz częściej wykorzystywana jest również jako dodatek do ciasta na placki i pierogi. W naszym sklepie z żywnością znajduje się do kupienia także mąka pszenna chlebowa typ 750 w wersji konwencjonalnej.
Najlepsza mąka do chleba
Jedną z najlepszych mąk do wypieku chleba jest BIO mąka pszenna typu 750 chlebowa ekologiczna, zwana również mąką chlebową. Jednak nie wszystkie mąki typu 750 są równe. Jeśli szukasz najwyższej jakości i naturalnego produktu, znajdziesz ją w Młynie Kopytowa. Mąka pszenna typu 750 to doskonały wybór dla wszystkich miłośników aromatycznego i chrupiącego chleba. Dzięki wyższej zawartości białka, który nadaje elastyczność i strukturę ciastu, Twój chleb będzie puszysty i dobrze wyrośnięty.
BIO Mąka chlebowa typu 750 ekologiczna jest również bogata w gluten, co pozwala uzyskać idealny kształt i teksturę chleba. Wybierając mąkę pszenną typu 750 prosto z Młyna Kopytowa, masz pewność, że korzystasz z produktu wysokiej jakości, który spełnia najwyższe standardy. To ważne, zwłaszcza jeśli cenisz sobie naturalność i autentyczny smak swojego chleba. Typ 750 to ciemniejsza mąka niż mąka pszenna typ 500, która jest bardziej uniwersalna. Do chleba idealną mąką jest jednak mąka pszenna typ 750 chlebowa.
Cechy produktu
Produkt ekologiczny
Produkt POLSKI
Przeznaczenie
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.