Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Orzechy Makadamia 250g

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Charakteryzują się kremowym smakiem;

✅ Orzechy Makadamia są okrągłe i mają bardzo twardą łupinę;

✅ Pochodzą z owocu dużego, wiecznie zielonego drzewa;

✅ Z spośród wszystkich orzechów mają największą zawartość tłuszczu;

✅ Zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają wiele cennych właściwości leczniczych;

✅ Orzechy makadamia są źródłem witaminy A, E i witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak wapń, fosfor, potas, żelazo, magnez czy cynk;

✅ Orzechy wpływają na odpowiedni poziom dobrego cholesterolu;

✅ Ograniczają także tworzenie się w organizmie wolnych rodników;

✅ Składnik różnego rodzaju deserów, wypieków czy wyrobów cukierniczych, a także do owsianek.

Przejdź do pełnego opisu
32,00 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 285

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Orzechy Makadamia

Orzechy makadamia pochodzą z owocu dużego, wiecznie zielonego drzewa, wywodzącego się ze wschodniej Australii. Charakteryzują się kremowym smakiem i mogą być zjadane osobno lub jako składnik różnego rodzaju potraw. Nazwa orzechu pochodzi od nazwy drzewa, z którego pochodzi. Pochodzi z terenów Australii, ale uprawiany jest również w Afryce Południowej i na Hawajach. Warto sprawdzić również nasze inne orzechy.

Orzechy Makadamia - właściwości

Orzechy Makadamia są okrągłe i mają bardzo twardą łupinę. W naszym sklepie znajdują się już rozłupane orzechy, a dokładniej niewielki orzeszek, schowany naturalnie w twardej łupinie. Z spośród wszystkich orzechów mają największą zawartość tłuszczu. Zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają wiele cennych właściwości leczniczych. Orzechy makadamia są źródłem witaminy A, E i witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak wapń, fosfor, potas, żelazo, magnez czy cynk.

Jak spożywanie orzechów Makadamia wpływa na organizm? Przede wszystkim orzechy wpływają na odpowiedni poziom dobrego cholesterolu, z tego powodu spożycie Makadamii jest polecane osobom, które walczą zbyt wysokim cholesterolem. Ponadto orzechy mają działanie antyoksydacyjne - chronią przed stresem, opóźniają również proces starzenia się. Ograniczają także tworzenie się w organizmie wolnych rodników, które są bardzo szkodliwe na tkanki człowieka. Co ciekawe orzechy Makadamia zawierają dużą zawartość żelaza, dlatego osoby mające problemy z anemią powinny zainteresować się tym produktem

Orzechy Makadamia - do czego użyć?

Orzechy makadamia charakteryzują się kremowym smakiem i mogą być zjadane osobno lub jako składnik różnego rodzaju deserów, wypieków czy wyrobów cukierniczych, a także do owsianek. Stanowią także źródło cennego oleju stosowanego zarówno w celach spożywczych, jak i kosmetycznych. Co ciekawe z orzechów Makadamia można stworzyć smaczne smarowidło. Wystarczy wsypać je na blaszkę i wstawić na około 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po ostygnięciu mielimy je w blenderze, dolewamy trochę oleju roślinnego, a następnie taką mieszaninę wstawiamy do lodówki na kilka godzin i gotowe!

Cechy produktu

Przeznaczenie

Do deserów Tak
Przekąski Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery