Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Bestsellery

    BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY 500g

    Sprawdź opinie tego produktu na dole strony!
    Przejdź do sekcji Opinie

    ✅ Pochodzi z ekologicznych upraw;

    ✅ Jest używany od setek lat;

    ✅ Ma o połowę niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru;

    ✅ Można nim zastąpić 1:1 cukier tradycyjny;

    ✅ Lekki posmak karmelowo-kokosowy;

    ✅ Cukier kokosowy posiada więcej wartości odżywczych niż inne naturalne substancje słodzące;

    ✅ Znajdziemy w nim witaminy, przeciwutleniacze, oraz m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo, czy cynk.

    Przejdź do pełnego opisu
    18,00 zł
    szt.
    Dostępność:
    duża ilość

    Kod produktu: 256

    Czas wysyłki: 24 godziny
    Dostawa od 9,99 zł - Orlen Paczka

    Dostawy również w soboty

    Zapytaj o produkt
    Udostępnij

    Bestsellery

      Opis

      BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY

      Cukier kokosowy ma lekki posmak karmelowo-kokosowy. Cukier ten jest wytwarzany głównie na Indonezji i Filipnach, gdzie jest używany od setek lat. Jest on produkowany z kwiatów kokosowych, a nie z owoców jak można by się spodziewać. Proces produkcji cukru kokosowego polega na zebraniu słodkich soków kwiatów kokosowych i ich następnym odparowaniu, aż powstanie gęsta masa cukru. Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru. W naszym przypadku klient kupuje cukier ekologiczny, który pochodzi z ekologicznych upraw, na których nie używa się nawozów sztucznych, ani żadnej chemii. 

      BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY - właściwości

      Po co właściwie kupować cukier kokosowy, zamiast zwykłego cukru białego? Już spieszymy z odpowiedzią. Cukier kokosowy posiada więcej wartości odżywczych niż inne naturalne substancje słodzące. Przede wszystkim ma mniejszy o połowę indeks glikemiczny niż cukier biały. Cukier kokosowy jest naturalną substancją słodzącą. Znajdziemy w nim witaminy, przeciwutleniacze, oraz m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo, czy cynk. Ma brązową barwę, a także ciekawy, egzotyczny zapach i smak. Można nim zastąpić 1:1 cukier tradycyjny.

      Czy cukier kokosowy jest zdrowszy? Na wstępie należy zaznaczyć, że w nadmiarze każdy cukier jest szkodliwy i w wypadku cukru kokosowego nie ma wyjątku. Jest on jednak lepszą alternatywą dla osób cierpiących na cukrzycę, a którzy chcą w swojej diecie nieco słodkości. Cukier kokosowy zawiera około 80% sacharozy, reszta to glukoza i fruktoza. Różnice w składzie wynikają z odmiany i wieku drzewa, a nawet sposobu odparowywania soku. Sam cukier powstaje poprzez pozyskiwanie kwiatostanów palmy kokosowej. Następnie z łodygi wyciska się biały, słodki sok, a ten następnie odparuje, zostawiając cukier. 

      BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY - do czego użyć

      Cukier kokosowy ma lekko karmelowy posmak, można go stosować do dań zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie sprawdza się jako dodatek do ciast, słodkich sosów, kaw i wielu innych deserów. Cukier kokosowy pasuje również do pikantnych, czy słodko-kwaśnych potraw. W naszej ofercie znajduje się kilka odmian cukru, chociażby cukier trzcinowy złocisty, erytrytol, a także ksylitol. U nas znajdziesz również wiele produktów pochodzenia kokosowego, takich jak olej kokosowy ekologiczny, wiórki kokosowechipsy kokosowe czy mąka kokosowa.

      Cechy produktu

      Produkt ekologiczny

      Produkt ekologiczny TAK

      Przeznaczenie

      Do deserów Tak
      Do ciast Tak

      Opinie

      Liczba ocen: 0
      Oceń i opisz