Wszystkie produkty

Szukaj
Koszyk

BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY 500g

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Pochodzi z ekologicznych upraw;

✅ Jest używany od setek lat;

✅ Ma o połowę niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru;

✅ Można nim zastąpić 1:1 cukier tradycyjny;

✅ Lekki posmak karmelowo-kokosowy;

✅ Cukier kokosowy posiada więcej wartości odżywczych niż inne naturalne substancje słodzące;

✅ Znajdziemy w nim witaminy, przeciwutleniacze, oraz m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo, czy cynk.

Przejdź do pełnego opisu
16,50 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 256

Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 6,99 zł - Orlen Paczka

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY

Cukier kokosowy ma lekki posmak karmelowo-kokosowy. Cukier ten jest wytwarzany głównie na Indonezji i Filipnach, gdzie jest używany od setek lat. Jest on produkowany z kwiatów kokosowych, a nie z owoców jak można by się spodziewać. Proces produkcji cukru kokosowego polega na zebraniu słodkich soków kwiatów kokosowych i ich następnym odparowaniu, aż powstanie gęsta masa cukru. Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru. W naszym przypadku klient kupuje cukier ekologiczny, który pochodzi z ekologicznych upraw, na których nie używa się nawozów sztucznych, ani żadnej chemii. 

BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY - właściwości

Po co właściwie kupować cukier kokosowy, zamiast zwykłego cukru białego? Już spieszymy z odpowiedzią. Cukier kokosowy posiada więcej wartości odżywczych niż inne naturalne substancje słodzące. Przede wszystkim ma mniejszy o połowę indeks glikemiczny niż cukier biały. Cukier kokosowy jest naturalną substancją słodzącą. Znajdziemy w nim witaminy, przeciwutleniacze, oraz m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo, czy cynk. Ma brązową barwę, a także ciekawy, egzotyczny zapach i smak. Można nim zastąpić 1:1 cukier tradycyjny.

Czy cukier kokosowy jest zdrowszy? Na wstępie należy zaznaczyć, że w nadmiarze każdy cukier jest szkodliwy i w wypadku cukru kokosowego nie ma wyjątku. Jest on jednak lepszą alternatywą dla osób cierpiących na cukrzycę, a którzy chcą w swojej diecie nieco słodkości. Cukier kokosowy zawiera około 80% sacharozy, reszta to glukoza i fruktoza. Różnice w składzie wynikają z odmiany i wieku drzewa, a nawet sposobu odparowywania soku. Sam cukier powstaje poprzez pozyskiwanie kwiatostanów palmy kokosowej. Następnie z łodygi wyciska się biały, słodki sok, a ten następnie odparuje, zostawiając cukier. 

BIO Cukier kokosowy EKOLOGICZNY - do czego użyć

Cukier kokosowy ma lekko karmelowy posmak, można go stosować do dań zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie sprawdza się jako dodatek do ciast, słodkich sosów, kaw i wielu innych deserów. Cukier kokosowy pasuje również do pikantnych, czy słodko-kwaśnych potraw. W naszej ofercie znajduje się kilka odmian cukru, chociażby cukier trzcinowy złocisty, erytrytol, a także ksylitol. U nas znajdziesz również wiele produktów pochodzenia kokosowego, takich jak olej kokosowy ekologiczny, wiórki kokosowechipsy kokosowe czy mąka kokosowa.

Cechy produktu

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny TAK

Przeznaczenie

Do deserów Tak
Do ciast Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery