Proszek do pieczenia 500g
✅ Proszek do pieczenia wynaleziono w XIX wieku w Ameryce Północnej;
✅ Stosowana przez większość domowych kucharzy przy różnych wypiekach;
✅ Głównie mieszanina sody, mąki ziemniaczanej i regulatorów kwasowości;
✅ Dzięki naszym opakowaniom doy-pack ze struną proszek do pieczenia może zachować swoje właściwości na dłużej, niż ma to miejsce w otwartym opakowaniu;
✅ Niezbędny podczas robienia różnych wypieków takich jak ciasta, ciasteczka, muffinki czy nawet spulchnianie ciasta;
✅ Był uznawany za jedno z największych i najważniejszych odkryć dekady.
Kod produktu: 351
Dostawy również w soboty
Koszty dostawy wybranego produktu
-
DHL Kurier 18,00 zł
-
Orlen Paczka 9,99 zł
Dostawy również w soboty
-
Kurier InPost (przedpłata) 20,90 zł
-
Paczkomat InPost 24/7 16,00 zł
-
DHL POP (Punkty odbioru) 16,00 zł
-
Kurier InPost (za pobraniem) 20,00 zł
-
Kurier DPD 18,00 zł
-
Kurier DPD (za pobraniem) 20,00 zł
-
Odbiór osobisty Darmowa
odbiór w siedzibie firmy
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Zapytaj o produkt
Administratorem danych osobowych jest Młyn Kopytowa. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Udostępnianie karty produktu
Opis
Proszek do pieczenia
Proszek do pieczenia wynaleziono w XIX wieku w Ameryce Północnej. W głównej mierze to sypka mieszanina sody, mąki ziemniaczanej oraz regulatorów kwasowości. Zadaniem proszku do pieczenia jest spulchnianie ciasta. Stosowana przez większość domowych kucharzy przy różnych wypiekach. W czasach, gdy proszek do pieczenia został wynaleziony, był uznawany za jedno z największych i najważniejszych odkryć dekady, czyli w okolicach 1860-1870 roku.
Proszek do pieczenia - właściwości
Jest to głównie mieszanina sody, mąki ziemniaczanej i regulatorów kwasowości. W temperaturze pokojowej proszek do pieczenia ma postać sypką. Pod wpływem pieczenia rozkłada się jednak i wydziela dużą ilość gazów, dzięki czemu ciasta i inne wypieki rosną. Dzięki naszym opakowaniom doy-pack ze struną proszek do pieczenia może zachować swoje właściwości na dłużej, niż ma to miejsce w otwartym opakowaniu. Sprawdź również nasze inne przyprawy.
Warto pamiętać, że proszek do pieczenia jest w pełni bezpieczny do spożycia, jeśli znajduje się w wypieku. Nie należy go jednak jeść na surowo. Nasze opakowanie zawiera aż 500 gram proszku do pieczenia. Dzięki takiemu opakowaniu można zaoszczędzić sporo pieniędzy, biorąc pod uwagę fakt, że w sklepowych saszetkach sprzedawane są 30 gramowe opakowania.
Proszek do pieczenia - do czego użyć
Proszek do pieczenia obecnie jest niemalże niezbędny podczas robienia różnych wypieków takich jak ciasta, ciasteczka, muffinki czy nawet spulchnianie ciasta. Zazwyczaj dodaje się łyżeczkę proszku do 120 gramów mąki , jednej szklanki płynu i jednego jajka. Warto również pamiętać, żeby zamienić proszek do pieczenia z sodą, gdy będziemy wypiekali produkt o wysokiej kwasowości np. z dodatkiem cytrusów, miodu czy maślanki. Zastosowanie sody oczyszczonej sprawi, że pozbędziemy się niemiłego zapachu. Sodę oczyszczoną możesz kupić również w naszym sklepie TUTAJ.
