BIO Makaron orkiszowy jasny wstążka EKOLOGICZNY 400g
Wystaw opinię o produkcie
✅ Makaron posiada certyfikat EKOLOGICZNY;
✅ Do uprawy orkiszu nie wykorzystuje się żadnych nawozów sztucznych i oprysków;
✅ Jest produkowany bezpośrednio w gospodarstwie ekologicznym, gdzie uprawia się zboże;
✅ Makaron robi się domowymi sposobami, według sprawdzonej receptury;
✅ Suszy się w temperaturze pokojowej około 3 dni w tradycyjny sposób na specjalnych sitach;
✅ Dzięki starej recepturze i sposobie wykonania makaron jest najwyższej jakości;
✅ Odmiana orkiszu to schwabenkorn;
✅ Należy go gotować od 2 do 8 minut;
✅ Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność;
✅ Orkisz zawiera witaminy z grupy B, E, A i D.
Kod produktu: 364
odbiór w siedzibie firmy
Koszty dostawy wybranego produktu
-
DHL Kurier 18,00 zł
-
Orlen Paczka 6,99 zł
-
Kurier InPost (przedpłata) 20,90 zł
-
Paczkomat InPost 24/7 16,00 zł
-
DHL POP (Punkty odbioru) 16,00 zł
-
Kurier InPost (za pobraniem) 20,00 zł
-
Kurier DPD 18,00 zł
-
Kurier DPD (za pobraniem) 20,00 zł
-
Odbiór osobisty Darmowa
odbiór w siedzibie firmy
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Zapytaj o produkt
Administratorem danych osobowych jest Młyn Kopytowa. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Udostępnianie karty produktu
Opis
BIO Makaron orkiszowy wstążka EKOLOGICZNY
Makaron orkiszowy robi się z mąki orkiszowej jasnej. Orkisz to pradawna odmiana zboża należąca do rodziny zbóż pszenicznych. Ziarno pochodzi z ekologicznych, kontrolowanych upraw z naszej okolicy. Do uprawy nie wykorzystuje się żadnych nawozów sztucznych i oprysków chemicznych.
Bardzo ważne jest to, że makarony suszą się w temperaturze pokojowej około 3 dni na specjalnych sitach, jest to sprawdzony, tradycyjny i domowy sposób wytwarzania makaronu. Dzięki starej recepturze i sposobie wykonania makaron jest najwyższej jakości. Bardzo ciężko o konkurencyjny produkt w Polsce. Sprawdź również inne nasze makarony ekologiczne.
Makaron pochodzi bezpośrednio z gospodarstwa ekologicznego w naszej okolicy. Rolnicy sami uprawiają ziarno i zajmują się produkcją makaronu. Bardzo ważne jest to, że makarony suszą się w temperaturze pokojowej około 3 dni na specjalnych sitach, jest to sprawdzony, tradycyjny i domowy sposób wytwarzania makaronu. Dzięki starej recepturze i sposobie wykonania makaron jest najwyższej jakości. Bardzo ciężko o konkurencyjny produkt w Polsce. Odmiana orkiszu to schwabenkorn.
BIO Makaron orkiszowy wstążka EKOLOGICZNY - wartości
Orkisz to starożytna odmiana pszenicy zapomniana na stulecia. Obecnie znowu wraca na należne jej miejsce dzięki swoim właściwościom. Zawiera witaminy z grupy B, E, A i D. Warto również wspomnieć o dużej zawartości błonnika pokarmowego, który jest kluczowy dla osób, które chcą zrzucić parę kilogramów i narzucają sobie dietę.
Ziarno orkiszu zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z ziarna orkiszu znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości.
BIO Makaron orkiszowy wstążka EKOLOGICZNY - do czego użyć
Makaron wstążka jest bardzo popularnym i lubianym w Polsce produktem. Najlepiej spisze się z domowym rosołem. Jest to makaron domowy więc uwagę trzeba zwrócić na czas gotowania. Należy go gotować od 2 do 8 minut, mieszając i kontrolować kiedy osiągnie idealną miękkość po czym odcedzić na sitku czy durszlaku. Nasz makaron gotuje się dużo szybciej niż zwykłe sklepowe, ze względu na domowy sposób produkcji.
Kraj produkcji: Polska
Cechy produktu
Produkt ekologiczny
Produkt POLSKI
Przeznaczenie
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.