Koszyk

Twój koszyk jest pusty

BIO Makaron orkiszowy jasny krajanka EKOLOGICZNY 400g

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

Makaron posiada certyfikat EKOLOGICZNY;

✅ Do uprawy orkiszu nie wykorzystuje się żadnych nawozów sztucznych i oprysków;

✅ Jest produkowany bezpośrednio w gospodarstwie ekologicznym, gdzie uprawia się zboże;

✅ Makaron robi się domowymi sposobami, według sprawdzonej receptury;

✅ Suszy się w temperaturze pokojowej około 3 dni w tradycyjny sposób na specjalnych sitach;

✅ Dzięki starej recepturze i sposobie wykonania makaron jest najwyższej jakości;

✅ Najlepiej sprawdza się do rosołu i innych zup;

✅ Należy go gotować od 2 do 8 minut;

✅ Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność;

Orkisz zawiera witaminy z grupy B, E, A i D.

Przejdź do pełnego opisu
19,00 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 365

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

BIO Makaron orkiszowy krajanka EKOLOGICZNY

Makaron orkiszowy robi się z mąki orkiszowej jasnej. Orkisz to pradawna odmiana zboża należąca do rodziny zbóż pszenicznych. Ziarno pochodzi z ekologicznych, kontrolowanych upraw z naszej okolicy. Do uprawy nie wykorzystuje się żadnych nawozów sztucznych i oprysków chemicznych. 

Bardzo ważne jest to, że makarony suszą się w temperaturze pokojowej około 3 dni na specjalnych sitach, jest to sprawdzony, tradycyjny i domowy sposób wytwarzania makaronu. Dzięki starej recepturze i sposobie wykonania makaron jest najwyższej jakości. Bardzo ciężko o konkurencyjny produkt w Polsce. Sprawdź również inne nasze makarony ekologiczne.

Makaron pochodzi bezpośrednio z gospodarstwa ekologicznego w naszej okolicy. Rolnicy sami uprawiają ziarno i zajmują się produkcją makaronu. Bardzo ważne jest to, że makarony suszą się w temperaturze pokojowej około 3 dni na specjalnych sitach, jest to sprawdzony, tradycyjny i domowy sposób wytwarzania makaronu. Dzięki starej recepturze i sposobie wykonania makaron jest najwyższej jakości. Bardzo ciężko o konkurencyjny produkt w Polsce. Odmiana orkiszu to schwabenkorn.

BIO Makaron orkiszowy krajanka EKOLOGICZNY - wartości

Orkisz to starożytna odmiana pszenicy zapomniana na stulecia. Obecnie znowu wraca na należne jej miejsce dzięki swoim właściwościom. Zawiera witaminy z grupy B, E, A i D. Warto również wspomnieć o dużej zawartości błonnika pokarmowego, który jest kluczowy dla osób, które chcą zrzucić parę kilogramów i narzucają sobie dietę.

Ziarno orkiszu zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy zwyczajnej. Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z ziarna orkiszu znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości.

BIO Makaron orkiszowy krajanka EKOLOGICZNY - do czego użyć

Makaron krajanka jest bardzo popularnym i lubianym w Polsce produktem. Najlepiej spisze się z domowym rosołem. Jest to makaron domowy więc uwagę trzeba zwrócić na czas gotowania. Należy go gotować od 2 do 8 minut, mieszając i kontrolować kiedy osiągnie idealną miękkość po czym odcedzić na sitku czy durszlaku. Nasz makaron gotuje się dużo szybciej niż zwykłe sklepowe, ze względu na domowy sposób produkcji.

Kraj produkcji: Polska

Cechy produktu

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny TAK

Produkt POLSKI

Produkt POLSKI TAK

Przeznaczenie

Na obiad Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery