Wszystkie produkty

Szukaj
Koszyk
Twój koszyk jest pusty

Kasza jęczmienna pęczak 1kg

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Pęczak to całe ziarna pozbawione łuski;

✅ W kaszy znajdziemy duże ilości błonnika, który wspomaga pracę jelit;

✅ Wspomaga również metabolizm;

✅ Pomaga obniżać zły cholesterol dzięki zawartości jednej z frakcji błonnika - beta-glukanu;

✅ Usprawnia ogólne działanie układu krwionośnego;

✅ Jest źródłem takich składników jak selen, miedź i mangan;

✅ Dodatkowo kasza pęczak jest bogata w witaminę C i żelazo;

✅ Spożywanie kaszy dodaje energii;

✅ Dodatek do warzyw czy mięs lub nawet pierogów.

Przejdź do pełnego opisu
4,30 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 121

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Kasza jęczmienna pęczak

Jak nazwa wskazuje - powstaje z jęczmienia. Pęczak to całe ziarna pozbawione łuski. Inne kasze jęczmienne są dodatkowo łamane. To doskonały składnik dla wszystkich, ale szczególnie dla osób zmagających się z wysokim poziomem cholesterolu czy ludźmi mającymi problemy z zaparciami. Nie należy się obawiać pęczaku - istnieje bowiem przeświadczenie, że jest to kasza drugiej kategorii. W rzeczywistości jest jednak bardzo smaczna, a przede wszystkim zdrowa. W naszym asortymencie z mąką i kaszą znajduje się również ekologiczna kasza jęczmienna pęczak.

Kasza jęczmienna pęczak – właściwości

W kaszy znajdziemy duże ilości błonnika, który wspomaga pracę jelit, co jest przydatne dla osób mających problemy z zaparciami. Wspomaga również metabolizm, dlatego jest polecana osobom przebywającym na diecie. Regularne spożywanie kaszy wpływa na obniżenie ryzyka nowotworowego w jelitach. Pęczak pozytywnie wpływa również na poziom cholesterolu. Pomaga obniżać zły cholesterol dzięki zawartości jednej z frakcji błonnika - beta-glukanu. Badania wykazały, że regularne spożywanie pęczaku przez kilka miesięcy zmniejsza poziom trójglicerydów we krwi. 

Dodatkowo kasza zawiera witaminę K, która pozytywnie wpływa na naczynia krwionośne, a także usprawnia ogólne działanie układu krwionośnego. Spożycie pęczaku zapobiega powstawaniu miażdżycy, dzięki dużej zawartości minerałów. Oprócz błonnika kasza jest źródłem takich składników jak selen, miedź i mangan. Selen pozytywnie wpływa na skórę, a jego niedobór może powodować raka skóry, jelita grubego, czy piersi. Spożywanie kaszy dodaje energii i sprawia, że czujemy się lepiej psychicznie. Tak na organizm oddziałuje mangan, który uspokaja układ nerwowy, a także wpływa na uczucie szczęścia. Dodatkowo kasza pęczak jest bogata w witaminę C i żelazo, dzięki czemu wzmacnia mechanizmy obronne i odporność organizmu. 

Kasza jęczmienna pęczak – do czego użyć

Kasza pęczak z powodzeniem może zastąpić na talerzu inne rodzaje kasz, ziemniaki czy ryż w codziennym obiedzie. Można używać jej w roli farszu, jako dodatek do warzyw czy mięs lub nawet pierogów. Coraz popularniejszym rozwiązaniem jest tak zwane kaszotto, które gdzie zamiast ryżu podaje się kaszę z dodatkami w postaci mięsa czy sosu. 

Cechy produktu

Produkt POLSKI

Produkt POLSKI TAK

Przeznaczenie

Na obiad Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery