Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Mąka owsiana 1kg

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Uważana za jedną z najzdrowszych rodzajów mąk;

✅ Przy stosunkowo niskiej kaloryczności zawiera liczne, cenne dla zdrowia składniki pokarmowe;

✅ Bogate źródło witamin, zwłaszcza z grupy B, oraz witamin A, D, E oraz K;

✅ Jest ona zalecana osobom z problemami z układem krążenia;

✅ Zmniejsza ryzyko wystąpienia groźnych schorzeń takich jak choroba wieńcowa serca i zawał;

✅ Przeciwdziała starzeniu się komórek ciała;

 Można z niej upiec pyszny, bezglutenowy chleb;

✅ Wpływa pozytywnie na cerę.

✅ Mąka naturalnie bez glutenu;

✅ UWAGA: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.

Przejdź do pełnego opisu
9,50 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 106

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Mąka owsiana

Mąka owsiana jest najbardziej popularna w Chinach, jednak w Polsce również zdobywa już uznanie wielu kuchni. Jest to mąka nie posiadająca naturalnie glutenu, produkowana ze zmielenia owsa. Jest uważana za jedną z najzdrowszych rodzajów mąk, a przy tym produkty powstałe na jej bazie są bardzo smaczne. Szczególnie ceniona w diecie dla osób, które chcą ograniczyć spożycie glutenu.

Mąka owsiana – właściwości

Jest uważana za jedną z najlepszych mąk, bowiem jest to produkt o dużej gęstości odżywczej. Oznacza to, że przy stosunkowo niskiej kaloryczności zawiera liczne, cenne dla zdrowia składniki pokarmowe. Zagłębiając się w jej wartości, dowiadujemy się, że jest ona bogatym źródłem witamin, zwłaszcza z grupy B, oraz witamin A, D, E oraz K. Dodatkowo spożywając wyroby z mąki owsianej, zapewniamy organizmowi dostęp do takich soli mineralnych jak magnez, żelazo, mangan, potas, wapń, cynk, krzem, selen i fosfor. 

Wszystkie te składniki mąki owsianej sprawiają, że jest ona zalecana osobom z problemami z układem krążenia. Mąka ta ma niską zawartość sodu, co jest plusem dla osób zmagających się z chorobami układu krążenia. Dodatkowo regularne spożywanie wyrobów z mąki owsianej zmniejsza ryzyko wystąpienia groźnych schorzeń takich jak choroba wieńcowa serca i zawał. Z kolei zawartość beta-glukanu oddziałuje na poziom cukru we krwi oraz wpływa pozytywnie na cholesterol. Mąka owsiana to również źródło antyoksydantów, które przeciwdziałają starzeniu się komórek ciała. Wynika to z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Dzięki zawartości cynku mąka owsiana wpływa pozytywnie na cerę

Mąka owsiana – do czego użyć

Mąka ta sprawdza się do przepisów orientalnych – to właśnie z tej odmiany mąki przyrządzane są sławetne pierożki z Chin. Z powodzeniem jednak można także przyrządzać wiele bardziej ‘polskie’ potrawy. Bez problemu przyrządzimy z niej ciastka, chleb czy naleśniki. W porównaniu z tradycyjnymi mąkami, mąka owsiana nie zawiera glutenu, dlatego można z niej upiec pyszny, chleb dla ludzi preferujących dietę bezglutenową. Ma lekki, orzechowy posmak, dlatego sprawdza się również do słodkich wypieków. W naszym młynie znajdziesz również płatki owsiane

UWAGA: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.

Cechy produktu

Produkt POLSKI

Produkt POLSKI TAK

Przeznaczenie

Na obiad Tak
Do pieczenia chleba Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery