Mąka owsiana 1kg
Wystaw opinię o produkcie
✅ Uważana za jedną z najzdrowszych rodzajów mąk;
✅ Przy stosunkowo niskiej kaloryczności zawiera liczne, cenne dla zdrowia składniki pokarmowe;
✅ Bogate źródło witamin, zwłaszcza z grupy B, oraz witamin A, D, E oraz K;
✅ Jest ona zalecana osobom z problemami z układem krążenia;
✅ Zmniejsza ryzyko wystąpienia groźnych schorzeń takich jak choroba wieńcowa serca i zawał;
✅ Przeciwdziała starzeniu się komórek ciała;
✅ Można z niej upiec pyszny, bezglutenowy chleb;
✅ Wpływa pozytywnie na cerę.
✅ Mąka naturalnie bez glutenu;
✅ UWAGA: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.
Kod produktu: 106
odbiór w siedzibie firmy
Koszty dostawy wybranego produktu
-
DHL Kurier 18,00 zł
-
Orlen Paczka 6,99 zł
-
Kurier InPost (przedpłata) 20,90 zł
-
Paczkomat InPost 24/7 16,00 zł
-
DHL POP (Punkty odbioru) 16,00 zł
-
Kurier InPost (za pobraniem) 20,00 zł
-
Kurier DPD 18,00 zł
-
Kurier DPD (za pobraniem) 20,00 zł
-
Odbiór osobisty Darmowa
odbiór w siedzibie firmy
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Zapytaj o produkt
Administratorem danych osobowych jest Młyn Kopytowa. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Udostępnianie karty produktu
Opis
Mąka owsiana
Mąka owsiana jest najbardziej popularna w Chinach, jednak w Polsce również zdobywa już uznanie wielu kuchni. Jest to mąka nie posiadająca naturalnie glutenu, produkowana ze zmielenia owsa. Jest uważana za jedną z najzdrowszych rodzajów mąk, a przy tym produkty powstałe na jej bazie są bardzo smaczne. Szczególnie ceniona w diecie dla osób, które chcą ograniczyć spożycie glutenu.
Mąka owsiana – właściwości
Jest uważana za jedną z najlepszych mąk, bowiem jest to produkt o dużej gęstości odżywczej. Oznacza to, że przy stosunkowo niskiej kaloryczności zawiera liczne, cenne dla zdrowia składniki pokarmowe. Zagłębiając się w jej wartości, dowiadujemy się, że jest ona bogatym źródłem witamin, zwłaszcza z grupy B, oraz witamin A, D, E oraz K. Dodatkowo spożywając wyroby z mąki owsianej, zapewniamy organizmowi dostęp do takich soli mineralnych jak magnez, żelazo, mangan, potas, wapń, cynk, krzem, selen i fosfor.
Wszystkie te składniki mąki owsianej sprawiają, że jest ona zalecana osobom z problemami z układem krążenia. Mąka ta ma niską zawartość sodu, co jest plusem dla osób zmagających się z chorobami układu krążenia. Dodatkowo regularne spożywanie wyrobów z mąki owsianej zmniejsza ryzyko wystąpienia groźnych schorzeń takich jak choroba wieńcowa serca i zawał. Z kolei zawartość beta-glukanu oddziałuje na poziom cukru we krwi oraz wpływa pozytywnie na cholesterol. Mąka owsiana to również źródło antyoksydantów, które przeciwdziałają starzeniu się komórek ciała. Wynika to z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Dzięki zawartości cynku mąka owsiana wpływa pozytywnie na cerę.
Mąka owsiana – do czego użyć
Mąka ta sprawdza się do przepisów orientalnych – to właśnie z tej odmiany mąki przyrządzane są sławetne pierożki z Chin. Z powodzeniem jednak można także przyrządzać wiele bardziej ‘polskie’ potrawy. Bez problemu przyrządzimy z niej ciastka, chleb czy naleśniki. W porównaniu z tradycyjnymi mąkami, mąka owsiana nie zawiera glutenu, dlatego można z niej upiec pyszny, chleb dla ludzi preferujących dietę bezglutenową. Ma lekki, orzechowy posmak, dlatego sprawdza się również do słodkich wypieków. W naszym młynie znajdziesz również płatki owsiane.
UWAGA: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.
Cechy produktu
Produkt POLSKI
Przeznaczenie
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.