Bestsellery
BIO Olej rzepakowy EKOLOGICZNY
Wystaw opinię o produkcie
✅ Uzyskany bezpośrednio z pierwszego tłoczenia;
✅ Posiada certyfikat ekologiczny;
✅ Olej tłoczymy w młynie;
✅ Bogaty w kwasy omega-3 i omega-6;
✅ Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu;
✅ Olej rzepakowy jest również doskonałym źródłem witaminy E;
✅ wspiera układ krążenia, pomaga w regulacji poziomu cholesterolu oraz jest doskonałym źródłem energii
✅ Olej nie jest filtrowany;
✅ Należy stosować go zarówno na zimno, jak i do smażenia.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu:
odbiór w siedzibie firmy
Koszty dostawy wybranego produktu
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Zapytaj o produkt

Administratorem danych osobowych jest Młyn Kopytowa. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Udostępnianie karty produktu
Opis
BIO Olej rzepakowy EKOLOGICZNY
Ekologiczny olej rzepakowy uzyskany bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego. Wyprodukowano z najwyższej jakości nasion rzepaku pochodzących z gospodarstwa ekologicznego. Uprawiany bez użycia środków chemicznych. W rolnictwie ekologicznym używanie nawozów chemicznych, pestycydów syntetycznych jest całkowicie zabronione. Warto również sprawdzić rzepak ekologiczny, dostępny w naszym sklepie. Olej tłoczymy w młynie.
BIO Olej rzepakowy EKOLOGICZNY - właściwości
Olej rzepakowy zyskuje coraz większą popularność wśród świadomych konsumentów. Jest bogaty w kwasy omega-3 i omega-6, które mają liczne korzyści dla zdrowia serca i układu krążenia. Olej rzepakowy jest również doskonałym źródłem witaminy E, znanej ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Nasz olej jest z pierwszego tłoczenia, uzyskany za pomocą procesu mechanicznego. Do wyprodukowania oleju wykorzystano najwyższej jakości nasiona rzepaku.
Rzepak, z którego tłoczony jest olej, jest uprawiany w Europie od setek lat. Jego korzystny wpływ na zdrowie wynika z doskonałego stosunku kwasów tłuszczowych. Olej rzepakowy wspiera układ krążenia, pomaga w regulacji poziomu cholesterolu oraz jest doskonałym źródłem energii. Ponadto jest bogaty w witaminy i minerały, takie jak witamina K i antyoksydanty, które odgrywają kluczową rolę w wielu procesach metabolicznych naszego organizmu. Regularne spożywanie oleju rzepakowego może przyczynić się do poprawy ogólnej kondycji zdrowotnej.
BIO Olej rzepakowy EKOLOGICZNY - do czego użyć
Stosować na zimno, a także do smażenia. Jako produkt spożywczy, używać w dowolnej ilości do różnych potraw: kasz, ziemniaków, past serowych, past kanapkowych, sałatek, sałat, surówek sosów, dresingów, majonezów domowych i innych potraw. Profilaktycznie w celu uzupełnienia biologicznie aktywnych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, 1 łyżkę dziennie do różnych potraw.
Przechowywać w temperaturze 5 - 10 st. C, w szczelnie zamkniętych, oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.
Olej nie jest filtrowany. Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest naturalny i świadczy o aktywności biologicznej produktu.
W naszym sklepie ze zdrową żywnością znajdziesz również wiele innych olejów ekologicznych.
Cechy produktu
Produkt ekologiczny
Produkt POLSKI
Przeznaczenie
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.