Płatki drożdżowe nieaktywne 250g
✅ Dzięki swoim właściwościom i wartościom odżywczym stanowią świetny dodatek do potraw;
✅ Po uzyskaniu odpowiedniej objętości drożdże ulegają dezaktywacji;
✅ Są bezpieczne dla człowieka;
✅ Ze względu na obecność witaminy B1 wspomagają układ sercowo-naczyniowy, a także pokarmowy;
✅ Obniżają także poziom cholesterolu we krwi;
✅ Mają również bardzo dużo białka;
✅ Dodatkowo posiadają bardzo dużo błonnika;
✅ Płatki drożdżowe stanowią świetną i zdrową alternatywę dla soli kuchennej;
✅ Są szczególnie cenne dla ludzi na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej.
Kod produktu: 282
Dostawy również w soboty
Koszty dostawy wybranego produktu
-
DHL Kurier 18,00 zł
-
Orlen Paczka 9,99 zł
Dostawy również w soboty
-
Kurier InPost (przedpłata) 20,90 zł
-
Paczkomat InPost 24/7 16,00 zł
-
DHL POP (Punkty odbioru) 16,00 zł
-
Kurier InPost (za pobraniem) 20,00 zł
-
Kurier DPD 18,00 zł
-
Kurier DPD (za pobraniem) 20,00 zł
-
Odbiór osobisty Darmowa
odbiór w siedzibie firmy
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Zapytaj o produkt
Administratorem danych osobowych jest Młyn Kopytowa. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Udostępnianie karty produktu
Opis
Płatki drożdżowe nieaktywne
Płatki drożdżowe są to inaczej nieaktywne drożdże. Dzięki swoim właściwościom i wartościom odżywczym stanowią świetny dodatek do potraw. Inaczej nazwane jako wegański parmezan, ze względu na swój lekki serowy posmak. Warto wiedzieć, że płatki drożdżowe to całkowicie neutralne dla żołądka przyprawy, a ich zastosowanie w kuchni doceniane jest na całym świecie. Można ją traktować jako alternatywa dla soli, bo ta w nadmiarze jest szkodliwa dla organizmu.
Płatki drożdżowe - właściwości
Czym są tak naprawdę płatki drożdżowe? Należą one do grupy drożdży nieaktywnych. Po uzyskaniu odpowiedniej objętości drożdże ulegają dezaktywacji, a by to osiągnąć podczas procesu produkcji jest niezbędna wysoka temperatura. Dzięki temu, że są nieaktywne, są bezpieczne dla człowieka. Zdezaktywowane nie poddają się przerastaniu w organizmie. Mimo, że nazywa się je "płatkami" to w rzeczywistości są o wiele drobniejsze i prędzej przypominają grubo zmieloną bułkę tartą.
Ze względu na obecność witaminy B1 wspomagają układ sercowo-naczyniowy, a także pokarmowy. Korzystnie wpływają na kondycję skóry, włosów i paznokci - poprzez wysoką zawartość witamin z grupy B. 100 gram płatków zapewnia ponad 400% dziennego zapotrzebowania organizmu na tę witaminę! Obniżają także poziom cholesterolu we krwi. Mają również bardzo dużo białka - w 100 gramach tego produktu znajduje się aż 45 gram białka! Dodatkowo posiadają bardzo dużo błonnika, dzięki któremu organizm ma poczucie sytości - jest to wartościowy składnik dla ludzi będących na diecie, a także dla tych, którzy mają problemy z układem pokarmowym. Dodatkowo płatki drożdżowe zawierają witaminę A.
Płatki drożdżowe - do czego użyć
Płatki drożdżowe stanowią świetną i zdrową alternatywą dla soli kuchennej i można dodawać je do wszystkich potraw. Sprawdzą się także w roli posypki zamiast sera. Nie trzeba ich obrabiać, mogą posłużyć nawet jako dodatek do jogurtu, czy musli. Są szczególnie cenne dla ludzi na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, ponieważ są idealnym zamiennikiem np. dla parmezanu. W naszym sklepie znajdziesz również drożdże suche instant.
