BIO Miód nektarowo spadziowy EKOLOGICZNY
✅ Miód posiada certyfikat EKOLOGICZNY;
✅ Pochodzi z czystych, Podkarpackich lasów i polan;
✅ Pozyskuje się z nektaru kwiatów i ziół leśnych oraz spadzi z drzew;
✅ W smaku jest łagodny i żywiczny;
✅ Jest to panaceum na wielorakie dolegliwości;
✅ Stosowany jest głównie w schorzeniach alergicznych;
✅ Znakomicie sprawdza się przy chorobach górnych dróg oddechowych;
✅ Dobrze działa również przy miażdżycy oraz zapaleniu dróg moczowych;
✅ Świetnie sprawdzi się do mycia twarzy, bardzo dobrze nawilża skórę;
✅ Miód można jeść na kanapkach lub tostach;
✅ Służy jako substancja słodząca do herbaty, mleka, koktajli czy innych napojów;
✅ Posiada większą aktywność enzymów.
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu: 371
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Administratorem danych osobowych jest Młyn Kopytowa. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Opis
Miód nektarowo spadziowy EKOLOGICZNY
Miód jest wytwarzany przez pszczoły z nektaru kwiatowego lub spadzi. Zawiera w swoim składzie ok 18% wody, 65-80% węglowodanów (cukry proste – glukoza, fruktoza, wielocukry – melecytoza, maltoza), a także związki białkowe, kwasy organiczne aminokwasy, olejki eteryczne i inne. Dzięki temu miód uważany jest za produkt leczniczy, odżywczy i odtruwający. Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem polegającym na przemianie patoki w krupiec, czyli postaci płynnej w stałą. W związku ze składem z miodu prędzej czy później musi dojść do wytrącania ciała stałego, czyli krystalizacji. Miód traci swoje właściwości w temperaturze powyżej 40 stopni Celsjusza.
Właśnie dlatego warto uważać podczas domowej dekrystalizacji tego produktu. Aby miód odzyskał swoją płynną postać należy włożyć słoik do garnka z ciepłą, ale nie gorącą wodą i delikatnie wymieszać jego zawartość drewnianą łyżką. W zależności od stopnia krystalizacji oraz od wielkości słoika, miód rozpuści się po kilku lub kilkunastu godzinach bez utraty swoich właściwości odżywczych i leczniczych. Sprawdź również nasze inne miody ekologiczne, które mamy w ofercie.
Miód ekologiczny
Miód ekologiczny – zbierany jest z podkarpackich lasów, łąk i polan o szczególnej i wyjątkowej czystości tereny. Znak rolnictwa ekologicznego jest gwarancją najwyższej jakości produktów. Aby móc umieścić taki znak na etykiecie wymagane jest posiadanie certyfikatu jakości ekologicznej miodu, wydawanego corocznie przez jednostkę certyfikującą, po procesie kontroli producenta i spełnieniu wielu wymagań.
Samo rozpoczęcie produkcji musi być poprzedzone okresem przejściowym, w który, następuje całkowita wymiana plastrów, uli bądź ich elementów na nowe, wolne od skażeń spowodowanych m.in. dotychczasowym stosowaniem leków w rodzinach pszczelich. Jest to niezmiernie ważne, ponieważ w tych plastrach składany jest przez pszczoły miód. Wirowanie miodu może odbywać się tylko w pasiece ekologicznej wyposażonej w pracownię pszczelarską, spełniającą wymogi higieniczne i weterynaryjne.
Miód ten pozyskuje się z nektaru kwiatów, ziół leśnych oraz spadzi z drzew. Zbierany jest na terenie lasów i polan na Podkarpaciu. Miód posiada certyfikat ekologiczny, dzięki ogromnemu doświadczeniu pszczelarzy jest najwyższej, ekologicznej jakości. Miód nektarowo spadziowy w smaku jest łagodny i żywiczny, zapach aromatyczny, korzenny. Miód ten ma ciemniejszą barwę od wielokwiatowego. Miód nektarowo-spadziowy jest nieco słodszy od klasycznego miodu spadziowego, zawiera bowiem więcej cukrów. Oprócz aromatu żywicznego można w nim wyczuć także aromat kwiatowy
Miód nektarowo – spadziowy EKOLOGICZNY – właściwości
Jest to panaceum na wielorakie dolegliwości. Stosowany jest głównie w schorzeniach alergicznych. Posiada znakomite właściwości regenerujące i profilaktyczne. Zawiera bogaty zestaw składników kompleksowo oddziałujących na organizm człowieka. Znakomicie sprawdza się przy chorobach górnych dróg oddechowych: zapaleniu oskrzeli, astmie, zapaleniu płuc oraz gruźlicy.
Posiada większą zawartość ważnych dla organizmu mikroelementów takich jak magnez, żelazo, wapń , mangan, miedź – wszystko to dzięki większej aktywności enzymów. Działa regenerująco na naczynia krwionośne czy wyczerpanie fizyczne i psychiczne. Dobrze działa również przy miażdżycy oraz zapaleniu dróg moczowych. Świetnie sprawdzi się do mycia twarzy, jest delikatniejszy niż mydło i bardzo dobrze nawilża skórę.
Miód nektarowo – spadziowy EKOLOGICZNY – do czego użyć
Miód można stosować na wiele różnych sposobów. Najpopularniejsze jest jedzenie go na kanapkach czy tostach. Służy jako substancja słodząca do napojów takich jak herbata, mleko, koktajle czy smoothie. Świetnie sprawdzi się do mycia twarzy, jest delikatniejsze niż mydło i bardzo dobrze nawilża skórę.
Kraj pochodzenia: Polska
Cechy produktu
Produkt ekologiczny
Produkt POLSKI
Przeznaczenie
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.