Wszystkie produkty

Szukaj
Koszyk

BIO Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA 440g

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Pochodzi z certyfikowanej, ekologicznej i kontrolowanej pasieki na Podkarpaciu;

✅ To pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną z gruczołów ślinowych pszczół;

✅ Pyłek dodatkowo wzbogacony jest przez pszczoły miodem oraz enzymami trawiennymi i kwasami organicznymi;

✅ Wartość pierzgi do celów spożywczych, profilaktycznych i leczniczych jest znacznie wyższa niż pyłku ze względu na bogatszy skład;

✅ Pierzga posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające, odnawia tkankę wątrobową;

✅ Polecana jest w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej, braku łaknienia, w stanach wyczerpania, zmęczenia, w chorobach układu nerwowego;

✅ Jest niezwykle skuteczna w walce z przerostem gruczołu krokowego.

Przejdź do pełnego opisu
49,50 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 379

Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 6,99 zł - Orlen Paczka

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

BIO Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA

Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA - pochodzi z certyfikowanej, ekologicznej i kontrolowanej pasieki na Podkarpaciu. Pierzga to nic innego jak pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną z gruczołów ślinowych pszczół złożony w komórkach plastra pszczelego, poddany fermentacji mlekowej w warunkach beztlenowych w środowisku gniazda pszczelego. Zachodzące w komórkach procesy fermentacji mlekowej pyłku wywołanej przez pałeczki Lactobacillus sprawiają, że w tej postaci staje się on łatwiej przyswajalny. Sprawdź również nasze inne miody ekologiczne, które mamy w ofercie.

BIO Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA - właściwości

W trakcie fermentacji białka pyłku ulegają rozpadowi do peptydów i aminokwasów. Wzrasta zawartość cukrów prostych, powstają także znaczne ilości kwasu mlekowego, dzięki któremu produkt zabezpieczony jest przed zepsuciem. Pyłek, podczas umieszczenia go w komórkach plastra, dodatkowo wzbogacony jest przez pszczoły miodem oraz enzymami trawiennymi i kwasami organicznymi zawartymi w wydzielinie gruczołów ślinowych. Wartość pierzgi do celów spożywczych, profilaktycznych i leczniczych jest znacznie wyższa niż pyłku ze względu na bogatszy skład, proces konserwacji oraz łatwą przyswajalność.

Pierzga posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające, odnawia tkankę wątrobową. Polecana jest w leczeniu stanów chorobowych jelit, anemii, chorobie nadciśnieniowej, braku łaknienia, w stanach wyczerpania, zmęczenia, w chorobach układu nerwowego. Bardzo dobre efekty daje stosowanie pierzgi w schorzeniach wieku starczego, łuszczycy oraz zaburzeniach wzroku. Jest niezwykle skuteczna w walce z przerostem gruczołu krokowego, systematyczne zażywanie zapobiega lub łagodzi skutki choroby.

  • Zawiera witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K, H.
  • Makroelementy: P, S, Cl, K, Ca, Na.
  • Mikroelementy: Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si.
  • Enzymy: inwertaza, katalaza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktaza i inne.

BIO Pierzga w miodzie EKOLOGICZNA - jak użyć

Zwykła profilaktyczna dawka pierzgi wynosi 10-20g dziennie spożywana na raz albo podzielona na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30g dla osoby dorosłej.

Kurację należy rozpocząć od małych ilości, aby przyzwyczaić organizm.

Pierzga może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować kilku granulek i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).

Kraj pochodzenia: Polska

Cechy produktu

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny TAK

Produkt POLSKI

Produkt POLSKI TAK

Przeznaczenie

Do deserów Tak
Do owsianki Tak
Na śniadanie Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery