Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Mąka ryżowa 1kg

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

✅ Jest jedną z popularniejszych mąk;

✅ Śnieżnobiała;

✅ Potrafi dostarczyć do organizmu szereg wartości takich jak witaminy z grupy B, witaminę C, A i E;

✅ Spożycie mąki ryżowej pozytywnie wpływa na układ nerwowy i immunologiczny;

✅ Jest bogatym źródłem magnezu, cynku, żelaza, fosforu , potasu i wapnia;

✅ Jest niskotłuszczowa pomimo dosyć wysokiej kaloryczności;

✅ Niski indeks glikemiczny;

✅ Zawiera również lektynę;

✅ Nadaje się do zrobienia naleśników czy racuchów.

✅ Produkt naturalnie nie zawiera glutenu.

✅ UWAGA: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.

Przejdź do pełnego opisu
10,00 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość

Kod produktu: 100

Czas wysyłki: 24 godziny
Odbiór osobisty od 0,00 zł

odbiór w siedzibie firmy

Zapytaj o produkt
Udostępnij

Opis

Mąka ryżowa

Mąka ryżowa jest wytwarzana poprzez zmielenie białego ryżu. Jest jedną z popularniejszych mąk naturalnie nie zawierających glutenu. Jest bardzo zdrowa, a także charakterystyczna i łatwa do odróżnienia. Jej barwa jest śnieżnobiała, a faktura sprawia wrażenie "skrzypienia" mąki. Zalecana osobom z problemami z układem pokarmowym, a także cholesterolem. Ma szerokie zastosowanie.

Mąka ryżowa - właściwości

Produkt ten potrafi dostarczyć do organizmu szereg wartości takich jak witaminy z grupy B, witaminę C, A i E. Ponadto jest bogatym źródłem magnezu, cynku, żelaza, fosforu , potasu i wapnia. Wymienione cechy powodują, że spożycie mąki ryżowej pozytywnie wpływa na układ nerwowy i immunologiczny - to za sprawą obecności witamin z grupy B oraz magnezu. Ponadto mąka ryżowa ma dobry wpływ na układ sercowo-naczyniowy i metaboliczny. W swoim składzie ma także bardzo dużo błonnika, dzięki czemu spożycie mąki ryżowej zapobiega zaparciom, a także pozostawia w naszym organizmie poczucie sytości na dłużej. 

Co ciekawe produkt ten jest niskotłuszczowy pomimo dosyć wysokiej kaloryczności. Z tego powodu jest polecany dla osób będących na diecie jako ciekawy zamiennik mąki pszennej. Ma także niski indeks glikemiczny. Dzięki temu może być spożywana przez osób cierpiących na cukrzycę, bez obawy o duże skoki zawartości glukozy we krwi. Ponadto mąka ryżowa naturalnie nie zawiera glutenu, z tego względu osoby chcące ograniczyć gluten, mogą włączyć ją do swojej diety. To nie koniec zalet tego produktu. Mąka ryżowa zawiera również lektynę, która ma działanie antyrakowe i może być stosowana w profilaktyce nowotworów. 

Mąka ryżowa - do czego użyć

Mąki ryżowej można użyć do zagęszczania zup i sosów. Dodatkowo idealnie nadaje się do panierowania ryb i mięs. Nadaje się też do zrobienia naleśników czy racuchów. Można jej używać też do deserów. Szerokie zastosowanie mąki ryżowej sprawiło, że stała się jedną z najbardziej popularnych mąk. Mąka ryżowa jest używana w kuchni azjatyckiej i to z niej robi się papier ryżowy, makaron ryżowy czy lekkie pieczywo. 

UWAGA: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na pakowanie w tym samym zakładzie, w którym odbywa się konfekcja i produkcja produktów glutenowych.

Cechy produktu

Przeznaczenie

Do zup Tak
Na obiad Tak

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Bestsellery